Bakan Soylu: Yüzde 95 civarında hayat eve çekildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal izolasyonun sağlandığını belirterek, "Hiçbir tedbir almaktan çekinmeyiz. Şu anda yaklaşık yüzde 95 civarında hayat eve çekildi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2020 22:31 GÜNCELLEME 30.03.2020 07:23 GÜNCEL
Bakan Soylu: Yüzde 95 civarında hayat eve çekildi
Bakan Soylu: Yüzde 95 civarında hayat eve çekildi

Bakan Soylu, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen canlı yayına konuk oldu. Koronavirüse yakalanan emniyet mensubu olup olmadığının sorulduğu Bakan Soylu, "Şu anda sayısı 20 civarında. Bunlardan iyileşenler de var." cevabını verdi.

 

 

Bakan Soylu, koronavirüs ile ilgili kararları alırken dünyadan cesur hareket ettiklerini ve almaları gereken tedbirleri de zamanında aldıklarını vurguladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ SORUSUNU CEVAPLADI

 

 

Sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya Soylu, alamayacakları hiçbir tedbirin bulunmadığını belirterek, "Türkiye'de sosyal izolasyon sağlandı. Hiçbir tedbir almaktan çekinmeyiz. Şu anda yaklaşık yüzde 95 civarında hayat eve çekildi. Yarını ve öbür günü de izleyeceğiz. Sabahleyin valilerimize söylediğim şudur. Şehir içi giriş ve çıkışların kontrolünü daha fazla artırın. Hiçbir özel aracı sektirmeyin. Otobüsler muhakkak kontrol edilecek. 'Şehir içi özel taşımada ister belediye ister halk otobüsü ister minibüs olsun her birini tek tek kontrol edin. Sosyal mesafeyi ihlal edecek ne varsa, araba bağlanması gerekiyorsa, kamu, tüzel beni ilgilendirmiyor hepsini bağlayın.' dedim."

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sonuçlarıyla ilgili soruya Soylu, "10-15 gün içerisinde inşallah açıklanacaktır. Orada süreçler de hemen hemen tamamlandı." cevabını verdi.

''KENDİLERİNDEN GELEN BİR TALEPTİ, BİZ DE DEĞERLENDİRDİK''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul, Ankara, İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışları sınırlandırılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Taksi ve esnaf odalarıyla görüşüldü. Bir gün sonu tek diğer gün sonu çift olan plakalar çıkacak. Zaten önemli bir bölümünde 'çıkalım-çıkmayalım' tereddütü söz konusuydu. Kendilerinden de gelen bir talepti biz de değerlendirdik. İhtiyaç duyan diğer vilayetlerin bu kararı alabileceği de genelgede yazıyor." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    Tedbir almak istiyorsanız en başta virüsün dünyaya yayıldığı ülke olan ÇİN lilerin Türkiye ye girmesine izin vermeyiniz.2 gün önce Laleli-Unkapanı civarındaydım ,bi baktım ortalık genç yaşlı çoluk çocuk -Çinli turist - kaynıyor. ülkelerinden adeta kaçıp burası daha güvenli diye Türkiye ye akın etmişler.
    Cevapla
  • Gariban. 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım esnaflar olsun mega marketler olsun ADANA şehrimiz 'de kilosu 2 liraya satılan domatesler küçük esnaflar ve büyük marketler iki katı fiyatla satıyorlar biber Adana'da 6.Tl Adıyaman esnafı biberin kilosunu 14 .TL'ye satıyor bu nasıl bir vicdan Birileri bunlara dur demesi zamanı gelmiştir sayın bakanım biz vatandaşlar her yönüyle bu fiyatlardan rahatsız ve mağduruz bir an önce gereği yapılmasını istiyoruz sayın bakanım.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Tokat ta covid 19 sallyan pek yok millet halk dışarıda
    Cevapla
  • HüseyinB 4 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Bakanım seni seviyoruz ve alkışlıyoruz. Lakin Organize Sanayi bölgesinde çalışan binlerce işci çalışıyor. Rabbim korusun 1 patlak Organizenin çökmesi demektir. Bu konuda acil tedbir alınması gerekiyor diye düşünüyorum. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Şamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına Sonrada bankalarda olduğu gibi her markete enazından bir güvenlik görevlisi bırakın ve nizamı sağlasın.Sizler iğne deliğinden iplik geçirmek için çırpınıyorsunuz ama bu tarafta ihanet denilebilecek ihmaller var. Allah kolaylıklar versin.Durum bu sayın bakanım.Vesselam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR