Antalya'da 17 yıl sonra nisanda kar yağdı

Antalya'nın Kaş ilçesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında kalan Gömbe Yaylası'nın üzerindeki batı Antalya'nın ikinci yüksek tepesi olan Akdağ'a, 17 yıl sonra nisan ayında kar yağdı. Kar, Akdağ'ı beyaza bürüdü.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2020 13:12 GÜNCELLEME 11.04.2020 13:13 GÜNCEL
Antalya'da 17 yıl sonra nisanda kar yağdı
Antalya'da 17 yıl sonra nisanda kar yağdı

Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'nın üzerinde bulunan batı Antalya'nın en yüksek tepesi olan Kızlar Sivrisi'nden sonra ikinci yüksek tepe olan 3 bin 24 metre yüksekliğindeki Akdağ, kuzeydoğusundaki yaklaşık 2 bin 800 metre yüksekliğindeki Yumlu Dağı'na nisan ayında kar yağdı. Akdağ'ın zirvesi ve çevresi beyaz örtüyle kaplandı. Gömbe Yaylası'nda açan erik ağaçlarının çiçekleriyle Akdağ ve Yumlu Dağı'nın zirvelerindeki kar, eşsiz bir güzellik oluşturdu.

 

 

Yaşlı Gömbeliler, "Gömbe'ye en son nisan ayında kar, 23 Nisan 2003 tarihinde yağmıştı. O gün yağan kar, Gömbe Mahallesi'nin içine kadar düşmüştü. Gömbe'nin içine kadar kar yağmış, açan elma çiçeklerinin beyazı ile yağan karın beyazı birbirine karışmıştı. 17 yıl sonra nisan ayında kar yağdı" dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • Selami Uçar 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğa kendine geliyor. Bir süre daha bu virüs devam ederse tekrar eski gücüne kavuşacak. Biz elbirliğiyle dünyayı mafettik. Sonra da aya yerleşelim, marsa yerleşelim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR