İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması

Son Dakika Haberi; İçişleri Bakanlığınca yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2020 00:03 GÜNCELLEME 20.04.2020 00:33 GÜNCEL
İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması

Bakanlık tarafından 17 Nisan Cuma günü yayımlanan genelgeyle, Zonguldak'ın yanı sıra büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van il sınırları içinde vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırılmıştı.

 

48 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması saat 00.00 itibarıyla sona erdi. 

- 20 BİN 398 KİŞİYE ADLİ VE İDARİ İŞLEM YAPILDI

 

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma kısıtlaması başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden 20 bin 398 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kısıtlama sona erdikten sonra kapalı olması gereken market, süpermarket ve büfe gibi iş yerlerinin açık olduğu tespit edildiği takdirde, bu iş yerlerine ve buralardan alışveriş yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nin ilgili maddeleri gereği adli ve idari işlem uygulanacağı ifade edildi.

Ayrıca ülke genelinde kısıtlamanın kaldırılmasının ardından market/süpermarket, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve vatandaşların yoğun bulundukları meydan/caddelerde polis ve jandarma ekiplerince denetimlere devam edileceği belirtildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • 06 vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki adamlar arabanın içinde oturmuş saat 12 nin dolmasını bekliyor on ikiyi bir geçe sokaklar araçlarla doluyor.
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şeye 2 haftadır ben de dikkat ediyorum. Vatandaş 15-20 dakika önce gizlice arabasına inip saat 00:00'ı bekliyor ve anında marşa basıp hareket ediyor. Ve saat 00:01'de ortalıkta onlarca araba oluyor.
    Cevapla
  • ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    geçen haftaki 20bin kişiyle aynı mı bu 20bin kişi. Anlamıyorlar
    Cevapla
  • Mağdur vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    20 bin kişi yüzünden sürenin uzaması nın cezasını biz ikamet başka illerde olanlar çekiyor. Ramazan geldi ben eşinden çocuklarımdan ayrı burda kalmak zorundayım. Adalet mi bu ramazan gelmeden kontrollü bir şekilde ikametimize gönderilmemize izin verilsin. Yetkililerden kolaylık sağlansın.
    Cevapla
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasak olan varoş yerlerde millet çocuklar sokaklarda ciddi tedbir alınması lazım
    Cevapla
  • Yoğurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Asker tank vs mi istiyosun.
    Cevapla
  • cevdet sarı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bukadar vaka artması endişe verici ilk vaka görülünce derhal zorumlu maske takmasi gerekiyordu ama neyaziki bizim bilir kurumu buna gerçek yok demişti kimin hasta öldüğünü kimse bilmiyorduki bizim ısimiz çok zor inşallah çabuk ileşme olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR