Adli süreler bir ay daha uzatılıyor

Adalet Bakanlığı yargıda hak kayıplarını önlemek amacıyla dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikâyet ve ihbar da dâhil olmak üzere tüm adli işleri 30 Nisan’a kadar durdurmuştu. Bakanlık tarafından ayı sonuna kadar durdurulan bu sürenin, yeniden uzatılıp uzatılmayacağı gündeme geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2020 06:56 GÜNCELLEME 21.04.2020 06:56 GÜNCEL
Adli süreler bir ay daha uzatılıyor
Adli süreler bir ay daha uzatılıyor

Bakanlığın, koronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşmenin Mayıs ayı sonunda başlayacağı yönündeki tespitleri de dikkate alarak, adli süreleri 30 Nisan’dan sonra 1 ay daha uzatmayı planladığı ifade ediliyor. Adli sistemin Haziran ayında tekrar eski hâline dönmesi bekleniyor. Ancak 20 Temmuz’da adli tatile girilecek.

Bu bir aylık süre zarfında, Adalet Bakanlığı adliyelerde korona virüse karşı yeni önlemler alacak. Duruşmalara bazı sanıkların getirilmesi ve izleyici alınmaması, soruşturmaların ve operasyonların belirli periyotlarda yapılması ve adliyelere sınırlı sayıda insanların alınması konusunda düzenlemeler yapılacak. Vatandaşların adliyelere girerken maske ve eldiven takması zorunlu hale getirilecek. Bakanlığın ayrıca, avukatların bürolarından duruşmalara katılmasına imkân sağlayan sistemin çalışmalarını hızlandırdığı da aktarıldı.

Türkiye Gazetesi

 

YORUMLAR 3
  • NİHAL U. 3 yıl önce Şikayet Et
    boşanma davalarını bari sonuçlandırsaydınız beklemekten stres olduk delirecez ne zaman boşanacam teblig gelecek de bu kadarına da pes diyorum
    Cevapla
  • Ömer Acar 4 yıl önce Şikayet Et
    İcralar en az 1 ay daha uygulanmamalı çünkü içinde bulunduğumuz salgın durumu insanların ekonomisini kötü etkiledi.Ne zaman hayat normale döner icralar o zaman uygulanmalı.
    Cevapla
  • Garip 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Açgözlü avukatların vicdansız icra talepleri yağmur gibi yağacak. Önlem alınmalı. Avukatlar sansar gibi kendilerinden başkasını asla düşünmez.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR