Bağcılar'da pazarlarda korona virüse karşı tek-çift uygulaması

Bağcılar Belediyesi yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele çerçevesinde sosyal mesafeyi korumak için semt pazarlarında tek sıra uygulamasını hayata geçirdi. Bu kapsamda bir hafta tek, bir hafta çift numaralı tezgahlar satış yapabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2020 16:01 GÜNCELLEME 21.04.2020 16:01 GÜNCEL
Bağcılar'da pazarlarda korona virüse karşı tek-çift uygulaması
Bağcılar'da pazarlarda korona virüse karşı tek-çift uygulaması

Bağcılar Belediyesi, pazar yerlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi korumak için yeni bir çalışma başlattı. İlçede kurulan semt pazarlarında sosyal mesafeyi korumak için bir hafta tek, bir hafta çift numaralı tezgah uygulamasına geçildi. Buna göre, bir hafta sokakların bir tarafındaki tezgahlar açılırken diğer hafta karşı taraftaki tezgahlar kurulacak.

 

Uygulama, 15 Temmuz ve Kemalpaşa mahallelerindeki semt pazarlarında başladı. İki pazarda da sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyulması için tezgahlar tek yönlü kuruldu. Pazarcılar da vatandaşlar da bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

 

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Pazar çalışanlarından Orhan Taş, uygulamanın çok yerinde olduğunu ifade ederek “Çok iyi oldu. Bu şekilde sosyal mesafe izolasyonu daha güzel oldu müşteri daha rahat gezebiliyor. Bu açıdan sosyal mesafe kuralını çok iyi görüyorum” diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de pazarın kurulduğu andan itibaren denetimlerini sürdürdü. Ekipler pazara gelen vatandaşların sosyal mesafeyi koruması için sık sık uyarılarda bulundu girişlerde vatandaşların kurulan hijyen stantlarında ellerini dezenfekte etmesini istedi. Pazara gelen vatandaşların büyük çoğunluğu sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat ettiği görülürken zabıta ekipleri tezgahlardaki ürünlerde seçmece olmaması için esnaf ev vatandaşlara ikazda bulundu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR