İBB'ye tepki: Hakkımı helal etmiyorum

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 11 Nisan 2020 tarihinde aldığı ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi için sefer sayılarının artırılmasına yönelik kararını uygulanmaması ulaşımda aksaklıklara neden oluyor. Bazı vatandaşlardan ise tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2020 17:03 GÜNCELLEME 24.04.2020 17:13 GÜNCEL
İBB'ye tepki: Hakkımı helal etmiyorum
İBB'ye tepki: Hakkımı helal etmiyorum

‪İstanbul Büyükşehir Belediyesi; toplu taşıma kullanımı yüzde 90 oranında düşmesine rağmen otobüs ve metrobüslerde yaşanan yoğunluğa çözüm bulamıyor. İBB, İstanbul'da toplam 30 İETT Hattının seferini iptal etti. 6 Nisan Pazartesi gününden itibaren ise metro seferleri saat 21.00'den sonra yapılmıyor.

 

 

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul'da toplu taşıma sefer sayısının azalma oranının yüzde 90 olduğunu belirterek, "İstanbul'da bizim yaptığımız otobüs azaltma oranı yüzde 20. Yani bizim normal hatlarda azalttığımız otobüs sayısı son derece az. Yüzde 90 diyorum, yüzde 20 diyorum. Yüzde 20'nin çoğu da şu anda kullanılmayan, kapalı olanlar yerlere giden hatlardır" iddiasında bulundu.

PAYLAŞIM TEPKİ ÇEKTİ

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından, "Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşların kullanımı için toplu ulaşım seferleri hakkında bilgi web sayfalarımızda" şeklindeki paylaşımı tepki topladı.

"TAKSİ İLE EVE DÖNMEK ZORUNDA KALDIM"

Fırat isimli bir vatandaş; Murat Ongun'un söz konusu paylaşımı eleştirdi ve 22 Nisan tarihinde yaşadığı mağduriyetle ilgili olarak, "Hakkımı helal etmiyorum size dün 150 TL'yi sayenizde harcamak zorunda kaldım. Taksi ile eve dönmek zorunda kaldım. Siz daha ne konuşuyorsunuz? Saat 22:10 durağa geliyorum. 45 dakika bekliyorum. Ekranda görünen hiçbir araç gelmiyor, dakikası geliyor, araç yok" ifadelerini kullandı.

"BEN ÇÖZÜM İSTİYORUM, 'EVİME GİTMEM LAZIM' DİYORUM. O 'ŞİKAYET OLUŞTURALIM' DİYOR"

Fırat isimli vatandaş mesajında şunları paylaştı:
"150 TL günde 12 saat çalışarak iki günde kazanıyorum. Onu da yolla veriyoruz sayenizde. Hadi bu iptal bir sonraki araç 10 dakika gösteriyor. Onu bekleyelim diyoruz. O da gelmiyor. Hadi bu da iptal. Bir sonraki yine aynı 153'i arıyorum. Biz de ful gözüküyor. Geçmesi lazım. 'Şikayet oluşturalım' diyor. Ben çözüm istiyorum, 'evime gitmem lazım' diyorum. O 'şikayet oluşturalım' diyor"

"MİLLET BİNMEYE OTOBÜS BULAMIYOR"

Vatandaşlar, otobüs yoğunluğunu şu mesajlarla eleştirdi:

Orhan Oğuz: "Çoğu zaman geç kalıyorsunuz her şey için? Bu da size kaybettiriyor ve kaybettirecek."

Mehmet Aksu: "Koyacak bey amca merak etmeyin. Virüs kalktıktan sonra bütün servisleri çıkaracaklar. Murat bey siz her şeyi tersinden yapıyorsunuz. Sokağa çıkma yasağından önce otobüs yoktu, yasaktan sonra otobüs çıkarıyorsunuz."

Sinan: "Paylastığınız linkte normal 20 dakikada bir olan seferler var. Sokağa çıkma yasağına uygun olan linki paylaşın lütfen!"

Zafer: "Millet binmeye otobüs bulamıyor, metrobüs bulamıyor. Oyuncak ettiniz, oyuncak oyuncaaak ne sosyal mesafe kaldı, ne işe vaktinde gidebilme sayenizde! Bu aziz millet bunların hesabını seçimde soracak size. Size oy verenler dahil size isyan ediyor. Sizden nefret ediyor."

"Sefer sayısını azaltarak hakkı mağdur ettiniz. Ülkenin Sağlık Bakanı diyor. Bunu pandemide yaptıklarınızı hastane yolu yapamayan sizsiniz."

YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha ilk yılındaki icraatları. Siz kaşındınız adam da kaşıyor mutlu olun. Hırsıza para teslim ederken düşünmek lazım...
    Cevapla
  • cüneyt 3 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu derken, Kemal Sunal bir filmindeki yılanoğlu diye seslenişi gelir hep aklıma.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Soy ismi OĞLU olanlarda çok sorun var.. Kılıçlaroğlu, imanoğlu, caftancıoğlu, dabudoğlu say say bitmez...
    Cevapla
  • selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    her şey güzel olacak
    Cevapla
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun beter onu imam olmayan imamın oğluna oy verirken düşünecektiniz
    Cevapla
  • Adanalı. 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu chp yi yok eylesin, ikdidar yüzü görmesin inşallah bu ramazan ayı yüzü suyu hürmetine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR