TRT 1 ekranlarında yayınlanan 'Kalk Gidelim' dizisinde anlatılan Darendeli Çanakkale kahramanı askerimizin Ramazan anısının yer aldığı hikayesi izleyenleri duygulandırıyor.

Çanakkale savaşına katılan ve şehit düşenlerin de anlatıldığı video, sosyal medyada yeniden dolaşıma sokulurken en çok izlenenler arasına girdi.

Dizinin geçen yıl oynayan bölümünde yer alan sahnede, Çanakkale cephesinde savaşan askerin yıllar sonra ortaya çıkan günlüğünde yazan notlara yer veriliyor.

Ramazan ayına denk gelen savaş sırasında oruç tutan askerin, diğer askerlerin aksine sahurda yediği iki kök çerişten dolayı vicdan azabı yaşaması duygu dolu anlara sahne oluyor.

Sadece kendisini oruçlu sanıyorken tüm birliğin oruçlu olduğunu öğrendiği zaman söylediği sözler ise herkese ders olacak nitelikte: 'Erzurumlu'nun, Darendeli'nin, iftarını yapmadan şehit düşen Yenicelinin hakkını nasıl öderim?'

HACI BABA'DAN EVLATLARINA ANLAMLI DERS

TRT'nin severek izlenilen dizisi Kalk Gidelim'de duygulandıran sahnede karakterler 3 günlük kefaret orucu tutmaktadırlar. Ev halkına yakalanmadan sahur ve iftar yapmaya çalışırken oruçlu oldukları ortaya çıkmasın diye eşlerinden de gizlerler. Bunun üzerine Hacı Baba karakterinin ev halkına ders verdiği sahnede ortaya bu duygu dolu görüntüler çıkar.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Göktürk 04.05.2020 14:08
    Çanakkale neden geçilemedi işte açık ortada
  • VEFA 04.05.2020 10:40
    iki gün önce Bitliste şehit düşen 2 askerimizde iftarını açamadan şahade te yürüdüler ALLAH mekanlarını cennet eylesin
  • fatih 74 02.05.2020 22:54
    mekanlari cennet olsun. gozlerden akan yaslar ah ahhhh
  • colak ilyas 02.05.2020 22:39
    rabbim rahmetiyle muamele eylesin amin
  • HASAN 02.05.2020 18:52
    oooof oof o nesil orada şehit oldu gitti malesef o güzel insanlardan değil askerden kaçmak için ecnebi uyruguna giren tekafülü milliyeye malını vermek istemeyenlerin soyları kaldı geriye şimdi onlar halaaa darbe peşindeler
Daha fazla yorum görüntüle