Günlerdir dünya basınında geniş yer bulan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un öldüğü söylentileri hız kazanmışken Kuzey Kore Devlet lideri Jong Un'un hayatta olduğu gübre fabrikası açtığı video ortaya çıktı.

Dünya basının birkaç gündür en önemli gündem maddelerinden biri olan Kim Jong Un'un hayatta olup olmadığı meselesine Kuzey Kore Devlet Haber Ajansı yeni bir iddiayla karşılık verdi.

GÜBRE FABRİKASININ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Kuzey Kore Devlet Haber Ajansı Yonhap, Kim Jong Un'un 20 gün sonra ilk kez kamuoyunun önünde görüldüğünü bildirdi.

Yonhap'ın haberine göre; Kuzey Kore'nin 36 yaşındaki lideri KimJong Un, ülkede kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle Suncheon şehrinde düzenlenen fosfat gübre fabrikasının açılış törenine katıldı. Kim'in açılış töreninde kurdele kestiğini belirtilen haberde, halkın Kim'i sevinç gösterileriyle karşıladığı  görüntüler yansıdı. Kim Jong Un, açılış törenine katılarak hakkındaki iddiaları yalanlamış oldu. Kim Jong Un en son 11 Nisan'da, başkanlığı ettiği İşçi Partisi toplantısında görülmüştü.

"AŞIRI ALKOL VE ÇALIŞMA NEDENİYLE SAĞLIK AÇISINDAN SORUNLAR YAŞIYOR"

Öte yandan, İngiliz medyasının yayınladığı bir Güney Kore kaynaklı istihbarat raporuna göre; son iki haftadır hakkında "öldüğü" yönünde haberler çıkan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un stres ve alkol nedeniyle sağlık sorunları yaşadığı iddia edilmişti.

TRUMP İLGİNÇ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump da Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında iddialara ilişkin, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Dublör Kim 03.05.2020 02:27
    Hiç inandırıcı değil. Bana Çakma geldi. Sanki dublör'ü gibi.
  • Ali 03.05.2020 02:00
    Kurdela bulamamışlar galiba kırmızı halı koymuşlar
  • Ahmet 03.05.2020 00:32
    bu soylentiler ustune bu goruntunun servis edilmesi manidar...bence bu göruntu eski ...adam gitmiş sanki...
  • Hasan 03.05.2020 00:11
    Cuma günü öğleden sonra saat 3 te hakkin rahmetine kavuşacaktı ve gaipten bi ses yükselir niye ölmedin durzu
  • martli 02.05.2020 23:40
    gübre fabrikası acmis. bizimkiler de 60-70 li yıllarda şeker yada çimento fabrikasi acar dev tesis açtık diye yuttururlardi..
Daha fazla yorum görüntüle