Finlandiya'da iki bakana corona virüs karantinası

Finlandiya'da Sağlık Bakanı Pekonen ve Çalışma Bakanı Haatainen corona virüs şüphesiyle karantinaya alındı. Kararın ardından ülkede hükümetin uzaktan çalışmasına karar verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2020 19:17 GÜNCELLEME 07.05.2020 19:17 GÜNCEL
Finlandiya'da iki bakana corona virüs karantinası
Finlandiya'da iki bakana corona virüs karantinası

Finlandiya'da Sağlık Bakanı Aino-Kaisa Pekonen ile Çalışma Bakanı Tuula Haatainen, yeni tip corona virüs (Covid-19) şüphesiyle karantinaya alındı.

Başbakan Sanna Marin, en azından bu hafta sonuna kadar hükümetin uzaktan çalışmasına karar verdi.

 

Sağlık ve çalışma bakanlarının karantina koşullarında, diğer bakanların da uzaktan çalışmaya devam edecekleri bildirildi. 

Hükümetten yapılan açıklamada, Pekonen ve Haatainen'in, Covid-19 taşıdığından şüphe edilen biriyle aynı ortamı paylaştıkları belirtilirken, söz konusu kişinin bugün yaptırdığı test sonuçlarının, 48 saat içinde belli olacağı ifade edildi.

İki bakanın karantinaya alınması ve hükümetin uzaktan çalışmaya başlaması, Finlandiya'daki meclis çalışmalarını da kısmen etkiledi. Perşembe günleri yapılan ve milletvekillerinin bakanlara soru yönelttiği olağan oturum ertelendi.

 

FİNLANDİYA'DA SON DURUM 

Corona virüs salgını nedeniyle Finlandiya'da şimdiye kadar 5 bin 673 vaka görüldü. 255 hasta hayatını kaybederken, 3 bin 500 hasta ise iyileşti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR