Vatandaş camilerin açılması için gün sayıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde 'Kontrollü Sosyal Hayat'a geçişi açıkladı. Türkiye'de hayatın kontrollü de olsa normale dönüşü için birçok alanda adım atılırken vatandaş camilere de çözüm bulunmasını talep ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2020 10:37 GÜNCELLEME 08.05.2020 12:16 GÜNCEL
Vatandaş camilerin açılması için gün sayıyor!
Vatandaş camilerin açılması için gün sayıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk etapta kapatılan yerler arasında bulunan AVM’ler berber-kuaförler ve güzellik merkezleri normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte 11 Mayıs'ta yeniden hizmet verecek. AVM'ler Türkiye'de koronavirüs görülmeye başlandığı ilk günlerde kendi aldıkları kararla kapanmıştı. Bakan Koca da AVM'lerin açılması konusunda "kapatma kararını kendileri almıştı, açılma kararını da kendileri verecek demişti.

Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Süper Lig'de 2019-2020 sezonu da 12 Haziran'da yeniden başlayacak.

 

CAMİLERE DE ÇÖZÜM BULUNSUN

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilk etapta kapatılan yerler arasında bulunan camiler için ise ilk etapta Cuma namazları topluca kılınacak. Cami dışında kılınması planlanan cemaatle namaz, eğer her şey yolunda giderse 12 Haziran'da başlayacak. 

 

Vatandaşlar camilerde de tıpkı avm ve diğer işletmelere uygulandığı gibi belli standartlar getirilerek ibadetlerini yerine getirmek istiyor. 

Peki bu süreçte camilerde namaz kılınabilir mi?

Koronavirüsten korunmada sosyal mesafenin önemli olduğuna vurgu yapan uzmanlar, avm gibi yerlerde o mesafenin korunabilmesi için belirli kriterler getirilebiliyorsa, benzer düzenlemelerin camiler için de yapılabileceğine dikkat çekti. 

Örneğin;

- Camilere gelenlere maske takma zorunluluğu getirilmesi.

- Namaz kılanlar arasında 1,5 metrelik mesafenin korunması.

- Camilerin her namaz öncesi havalandırılması.

- Mümkünse camilerde her vakit namazından sonra dezenfekte edilmesi.

- Hava uygunsa namazların cami avlusunda kılınması.

- Özellikle abdest alınan yerlerin temizliğine özen gösterilmesi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 107 TÜMÜ
  • Ziya can 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki camiler tıklım tiklımda!..sadece teravih ve cuma....
    Cevapla
  • Gazioğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Gereken tedbirleri almak ve kurallara uymak şartıyla en kısa zamanda CUMA namazlarını kılmamız gerekir. Tatil yerlerine belli şartalar içinde izin veriliyorsa bir müslüman olarak en temel hakkım olan Cuma namazım da bir takım bahanelerle artık daha fazla engellenmemeli. Gerekli mesafeye uyarak ve maske kullanarak mutlaka cuma namazı kılınmasına izni verilmelidir.
    Cevapla
  • niko 3 yıl önce Şikayet Et
    onu açın bunu açın ya virüs çoğalırsa devletin ne kadar gücü yeter 2 ci bi salgına sayın sağlık balkanı insanların toplu halde bulunduğu yerler kesinlikle bir süre daha açılmamalı ceremesini yine devlet çeker yoksa
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Camilerin açılması için henüz erken ama ille de açacaksanız camilere UV lambalar takın. Bu lambalar Cemaat camiye girmeden yarım saat önce açılır ve cami havası ve halıları bu ışıkla dezenfekte edilir. 65 yaş üstü olanlar ve evlerinde 65 yaş üstü insanlarla yaşayanların camiye bir süre daha gelmemeleri istenir. Yok yok siz bir süre daha camileri açmayın.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    camilerde cuma namazı kılmak için cemaat olmak lazım cemaat olmak içinde safların sıkılaştırılması lazım. öyle vip cuma namazında olduğu gibi araya mesafe koyarsan cemaat olmaz. cumada cuma olmaz. kim böyle fetva verip uyguluyorsa yanlış yolda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR