Giresun Valiliği'nden Kümbet Yaylası açıklaması: İddialar asılsız

Giresun Kümbet Yaylasında yapılan gençleştirme çalışmalarının sosyal medyada ormanlar katlediliyor diye lanse edilmesine dair Giresun Valiliğinden yazılı açıklama yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2020 22:21 GÜNCELLEME 11.05.2020 22:27 GÜNCEL
Giresun Valiliği'nden Kümbet Yaylası açıklaması: İddialar asılsız
Giresun Valiliği'nden Kümbet Yaylası açıklaması: İddialar asılsız

Giresun'un Dereli ilçesinde yer alan Kümbet Yaylasında kayın ve ladin ağaçlarından oluşan ormanlarda yapılan gençleştirme çalışmalarının sosyal medyada ormanlar yok ediliyor şeklinde algı oluşturulmasına yönelik Giresun Valiliğinden yazılı açıklama yapıldı.

Söz konusu ormanlarda, 2004 yılında Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kayın ve ladin ağaçlarından bölgelerde başlatılan gençleştirme çalışmaları, 2018 yılında yapılan kontrollerde tohumlama çalışmalarının sonucu olarak kayın ve ladin gençliklerinin gözlemlenmesi üzerine tohumlama ağaçlarının boşaltılmasına karar verildi.

Dereli Orman İşletme Müdürlüğünün 2020 yılı programında yer alan ve üretimi devam eden hazırlama ve tohumlama çalışmalarına yönelik sosyal medyada yapılan 'ormanlar yok ediliyor' şeklindeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığı açıklandı. Orman İşletme Şefliği söz konusu iddialara maruz kalan sahalarda yaptığı incelemeler sonucunda yürütülen ormancılık faaliyetlerinde ormancılık tekniğine uygun olmayan herhangi bir durumun tespit edilmediği bildirildi.

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • KAZIM ÖZDEMİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şekilde bektaş bicik bölgesi de talan edildi dünya sanayi için orman yetiştirirken biz sıradan kesiyoruz yazık asırlık ağaçlar acımasız ve kontrolsüz bir şekilde kesiliyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR