İstanbul Kartal'da corona virüs salgını kapsamında alınan karar doğrultusunda yasak olmasına rağmen havaların ısınmasını fırsat bilen vatandaşlar sahilde piknik ve yürüyüş yaptı.

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında sahillerde yürüyüş ve piknik yapmak yasaklanmıştı.

Havaların ısınmasını fırsat bilen vatandaşlar yasak olmasına rağmen Kartal Sahili'ne akın etti. 

Bazı vatandaşlar,  piknik yaparken bazıları ise yürüyüş yaptı. Yürüyüş ve piknik yapan vatandaşların bazılarının maske taktığı görülürken bazıları ise maskesiz olarak yürüyüş yaptı.

Sahilin yoğunluğundan istifade eden seyyar satıcılar da vatandaşlara satış yaptı.

"EVDE BUNALDIK" 

Sahilde yürüyen Şahin Dinç, “Evlerde bunaldık artık. Yapacak başka hiçbir şeyimiz yok, nefes almaya çıktık" dedi. 'Koronavirüsten korkmuyor musunuz' sorusuna ise, “Artık onları geçtik diye düşünüyorum. Evde bulaşma riski bence daha yüksek, dışarıda temiz hava var. Evde ailenize bulaştırmaktan korkuyorsunuz" şeklinde cevap verdi.

Sahile çıkmanın yasak olduğu para cezasına tabii olduğu hatırlatılınca da, “Biliyorum ama yapacak hiçbir şey yok. Zaten cepte de para yok" diye konuştu.

"BU DA BİZİM EKMEK PARAMIZ" 

Sahilde çay sattığını belirten bir seyyar satıcı ise “İnsanlar zor durumda mecbur ihtiyaçları var. İş yok güç yok, benim yaptığımı da bir nevi hizmet olarak görelim. Bu da bizim ekmek paramız. Evliyim, çocuğum çoluğum var benim. İş yok, güç yok. Devletten hiçbir yardım alamıyorum. Cezaevinden yeni çıktım. Bir şekilde kendimi geçindirmeye mecburum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • mustafa 12.05.2020 12:42
    Birçoğuna sor yahu fazla virusu abartmayın diyecek o zaman bunlara doğrudan virusu vereceksin ellerinde patlasin tedavide etmeyeceksin kendi kendine iyilesecekler mi diye test edeceksin.
  • Tezat 12.05.2020 12:31
    Avm lerin açık, sahillerin bahçelerin yasak olmasının nasıl bir mantığı vardır? Bunu da açıklasın bu zat-ı muhteremlere veryansın yapan şahıslar bir zahmet
  • vatandaş 12.05.2020 12:31
    kurallara uymayanları, canı sıkılanları devlet toplayıp doğdukları şehirlere gönderecek ve bir daha istanbula gelmelerini yasaklayacak. Burası senin benim yada bir başkasının çiftliği değil. bizimde canımız sıkılıyor sen paşamısın ? devlette hata koyacak oraya memuru diyecek ki kestiğin her cezanın %10'u senin bak bakalım daha böyle iltimas oluyor mu kimseye.
  • Isimsiz 12.05.2020 12:31
    AVMler açık olması daha büyük risk değil mi? Ayrıca açık alanda evi paylaştığın kişiler ile vakit geçirmenin gelmenin ne sakıncası var? Değerlendirme yaparken biraz mantıklı olalım.
  • hanzala 12.05.2020 12:03
    Bu insanlara zerre kadar üzülmüyorum benim üzüntüm bunlara hizmet eden devlete bunlara hizmet eden sağlık çalışanına bunlara hizmet eden kamu görevlilerine velevki bunlardan birisi hasta olsa 10 gün hastanede yatsa tuttuğu oruçtan sevap alır mı kul hakkı yemek orucu bozmuyor mu Allah size akıl fikir versin
Daha fazla yorum görüntüle