Ülkelerine dönemeyen yabancı öğrencilere 19 Mayıs süprizi

Eskişehir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrenci yurtlarında kalan yabancı öğrencilere üstü açık otobüsle konser düzenlendi

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2020 15:18 GÜNCELLEME 19.05.2020 15:18 GÜNCEL
Ülkelerine dönemeyen yabancı öğrencilere 19 Mayıs süprizi
Ülkelerine dönemeyen yabancı öğrencilere 19 Mayıs süprizi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gönüllülerinden oluşan grup, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkelerine dönemeyen Şirintepe Mahallesi'ndeki Emine Hatun Öğrenci yurdunda kalan yabancı öğrencilere, otobüsün üzerinde konser düzenledi.

 

Öğrenciler, yurt binası önüne gelen otobüsü ellerinde Türk bayrakları ile karşılarken, çalınan marş ve şarkılara eşlik etti.

"Onlara bayram coşkusunu yaşatmak istedik"

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, yurtta kalan yabancı öğrencilere bayram coşkusunu yaşatmak istediklerini belirterek, "Bu yurdumuzda koronavirüs nedeniyle ülkelerine dönemediği için misafir ettiğimiz 98 yabancı öğrencimiz var. Bütün ihtiyaçlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sağlıyoruz. Bugün onların günü. Mahsun olmalarını istemedik. Bu gençlerimiz bizim her şeyimiz. Yurdumuzda kalan bu gençlerimize bir nebze olsun bayram coşkusunu yaşatmak istedik. Onlar mutlu oldularsa bizim için de bu bir mutluluk olur. Yabancı öğrenciler Türkiye'yi ve Türk milletini çok seviyor. Biz de onları çok seviyoruz. Onlar her şeye layık” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR