Yılmaz Özdil'e bir şok daha

Sözcü'de yazan Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’deki muhteşem manzaralı villasında gerçekleştiği kaçak yapılaşma ile ilgili Bodrum Belediyesi Encümeni tarafından 380 bin lira para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2020 22:24 GÜNCELLEME 26.05.2020 22:26 GÜNCEL
Yılmaz Özdil'e bir şok daha
Yılmaz Özdil'e bir şok daha

Yılmaz Özdil'in eşi üzerine kayıtlı Bodrum Bitez'deki yapı ruhsat ve onaylı projeye aykırı yapılar metraj olarak tespit edildi. Bodrum Belediye Encümeni'nin tespit edilen kaçak inşaatlar için yıkım kararı yanı sıra İmar Kanunu'nun 42. maddesi çerçevesinde 380 Bin TL idari para cezası kestiği ortaya çıktı. Özdil bu cezayı yatırmak zorunda.



Teknik analiz Diğer taraftan İmar uzmanları, Yılmaz Özdil'in kaçak villasının durumu ile ilgili Sabah.com.tr'ye teknik değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Özdil, 04.05.2020 tarihli beyanında kendisini şöyle savunmuştu: "Bodrum Belediyesi'nden alçakça iftiralara tokat gibi yanıt, Hakkım da yürütülen iftira kampanyası için gerekli cevabı mahkeme ve Bodrum Belediyesi verecektir,Hükümete yakın medyanın 'kaçak inşaat yaptı' iftiralarına maruz kaldım. Bitez'deki evim Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından incelendi. Yapılan incelemenin sonuçları, hep bir ağızdan karalama kampanyası yürüten satılık kalemlerin fiyaskosunu ortaya çıkardı. İki odalı basit bir yapı için alçakça saldırılara uğradım."



Uzmanlar teknik değerlendirme yaptı Özdil'in bu savunmasını da dikkate alan Uzmanlar şu teknik değerlendirmede bulundu: Bitez Belediyesi'nin İmar durumuna göre 120 m2 olarak onayladığı proje ve verdiği yapı ruhsat 12.02.2008 yılında tanzim edilmiş. Ancak 20.12.2006 Tarihin de ruhsat 22,5 mt arttırılarak 142.50 m2'ye yükseltilmiştir. Bir kere tadilat projesinde bir imar hilesi var görünüyor. Ancak İskanın hangi metraj üzerinden verildiğini inceledikten sonra daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz. İskan 142,5 m2 veya daha üzeri bir metrajdan verilmiş ise burada zincirleme resmi evrakta sahtecilik suçu ortaya çıkabilir.



Diğer yandan bu binanın 70.79 m2 alana sahip bodrum katı dahi deniz manzaralıdır. Muhtemelen bu alanda imar durum belgesine göre 120 m2 ticari alan yapılabileceği nettir. Bundan sonraki safahat tamamen nüfuz ilişkilerine göre yürütülmüş görünüyor.

Kıyı Kenar Kanunu'na tecavüz de var Kıyı kenardan çekme mesafesinin uzmanlarca incelenmesi sonucu ortaya çıkacağını düşündüğümüz Kıyı kenar kanunu da ayrıca bir tecavüz var görünüyor.

 

 

Kısaca burada yapılan ihlal tüm tarafların bilgisi dâhilin de ve müştereken yapılmıştır. Esasen projenin TUS Sorumlularının açıklamasından sonra durum çok daha net olarak şekillenecektir.

Belediye Yılmaz Özdil'e kesmiş olduğu cezayı proje müellifleri ve varsa yeminli yapı denetim firmalarına da bu usulsüzlüğü bildirmedikleri için idari ceza uygulamak zorundadır.



Yine yasa gereği 3194 sayılı kanuna göre İmar kanunu 32 ve 42. maddeye göre Cumhuriyet Başsavcılığı'na yasayı ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulunmak yükümlülüktür.



Hiçbir şey Özdil'in beyanları gibi değil Kısaca hiç bir şey Yılmaz Özdil'in beyanları gibi değil. Maalesef 6-7 Milyon TL ödeyerek aldığı bu binaya '2 odalı sıradan bir yazlık için kıyamet kopardılar' demesi, kelimenin tam anlamı ile "yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış" ifadesi ile açıklanabilir.

 

 

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Muallim 3 yıl önce Şikayet Et
    2500 liraya kitap sadece kültürlü entelektüellere satılamaz kimlere satılır acaba bilin bakalım ???
    Cevapla
  • dedeoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam Atatürkü meslek haline getirmiş, aldığı da sattığı da Atatürk. Ama bu tip adamların alıp sattığı organik değil. Sözde Atatürkçü ve sözde Kemalistler birazcık saygınız olsa Atanın huzur içerisinde yatmasına müsaade eder kabrinde utandırmazsınız. Bu arada Atatürk'ün ruhu şad mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    belediye yenimi görmüş şimdimi aklına gelmiş..belediye başkanıda sorgulansın
    Cevapla
  • demir ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ya adam ahmaklara 2500 tl kitap satarak almış tı şim bir daha satmak mecburiyetinde kalacak
    Cevapla
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis biraz da dostun mektubunu oku; Bir pisliği temizleyemeyen, nasıl güçlü olur. Dövizi, altını düşüremeyen nasıl maliye bakanı olur, Masum milleti koruyamayan nasıl nasıl adil olur. Allah rızası için REİS bu duruma el koy.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR