İstanbul'da hangi camilerde cuma namazı kılınacak? Cuma namazı kılınacak camiler açıklandı!

İstanbul’da cuma namazı kılınacak camiler belli oldu. Vatandaşlar yoğun olarak bu cuma camilerde namaz kılınıp kılınmayacağını araştırıyordu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yarın kentte cuma namazı kılınacak camileri açıkladı. Peki İstanbul’da hangi camilerde cuma namazı kılınacak? İşte cuma namazı kılınacak camiler!

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2020 09:51 GÜNCELLEME 29.05.2020 09:51 GÜNCEL
İstanbul'da hangi camilerde cuma namazı kılınacak? Cuma namazı kılınacak camiler açıklandı!
İstanbul'da hangi camilerde cuma namazı kılınacak? Cuma namazı kılınacak camiler açıklandı!

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Emin Maşalı 29 Mayıs’ta valilik ve kaymakamlıklarla belirlenen camilerde cuma namazı kılınabileceğini açıklamıştı. Bilim Kurulu önerileriyle 29 Mayıs Cuma günü belirli kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazları camilerde cemaatle kılınabilecek. Diğer vakitlerde tek başına  namaz kılmak isteyen vatandaşlar için camiler açık olacak. Sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlar camilerde namaz kılamayacak. Peki hangi camilerde cuma günü namaz kılınacak? İşte İstanbul Valiliğinin yaptığı cuma namazı açıklamasının detayları…

 

İSTANBULDA HANGİ CAMİLERDE NAMAZ KILINACAK?

İstanbul’da  başta Süleymaniye, Sultanahmet, Yeni Camii, Ortaköy Camii ve Çamlıca Camii’nde cuma namazı kılınabilecek. Cuma namazları valilik ve kaymakamlık tarafından belirlenen bahçesi, avlusu açık alanı bulunan camilerde kılınabilecek. İşte İstanbul Valiliği tarafından açıklanan İstanbul’da cuma namazının kılınabileceği camiler;

İSTANBUL’DA CUMA NAMAZININ KILINDIĞI CAMİLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI

İstanbul Valiliği resmi internet sitesi üzerinden camilerde namaz kılınmasıyla ilgili resmi bir açıklama yayınladı. Açıklamada  “Bilim Kurulunun önerileri, ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve Cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alınmıştır.” denildi.

CAMİLERDE HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?

Cemaatle ibadete açılan cami ve mescitlerin bütün bölümleri her gün temizlenecek. El temasının yoğun olduğu bölgeler dezenfektan maddeler ile silinecek. Havalandırma kapı ve pencerelerle sağlanacak.Klima ve havalandırma sistemleri çalıştırılmayacak.Kişilerin seccadelerini yanlarında getirmeleri ve ibadet alanına girecek herkesin ellerini dezenfekte etmeleri sağlanacak. Namaz kılacaklar arasında sosyal mesafenin sağlanması için ibadet edilecek mekânlarda her yönden birer metre mesafe olacak şekilde zeminde işaretleme yapılacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR