BM'den açıklama: Libya'da ateşkes görüşmelerine yeniden başlanıyor

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya hükümeti ile ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in ateşkes görüşmelerine yeniden başlamayı kabul ettiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 01:49 GÜNCELLEME 02.06.2020 03:58 GÜNCEL
BM'den açıklama: Libya'da ateşkes görüşmelerine yeniden başlanıyor
BM'den açıklama: Libya'da ateşkes görüşmelerine yeniden başlanıyor

UNSMIL tarafından yapılan yazılı açıklamada, ateşkes görüşmeleri ve ilgili güvenlik düzenlemelerinin, BM misyonunun 23 Şubat'ta 5+5 formatındaki ortak askeri komite görüşmelerinde sunduğu anlaşmaya binaen gerçekleştirileceği ifade edildi.   

 

 

Tarafların, "en kısa zamanda onurlu ve güvenli bir yaşama kavuşmak isteyen Libyalıların çağrıları üzerine yeniden diyalog masasına oturmayı kabul ettiğine" değinilen açıklamada, BM'nin tarafların bu kararından memnuniyet duyduğu belirtildi.

'LİBYA HALKINA VE KORONAVİRÜSE YOĞUNLAŞILMASI İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR'

 

 

Açıklamada, Libya meselesine müdahil tüm ulusal ve uluslararası tarafların, Libya halkının savaşın sonlanması yönündeki çağrılarına karşılık vermesi ve 5+5 müzakerelerinin nihai ateşkese zemin hazırlaması temennisinde bulunuldu.

UNSMIL, "çatışmaların durmasının, Libya makamlarının tüm imkanlarını, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye yoğunlaştırması ve Libyalıların insani ihtiyaçlarının karşılanması için önem arz ettiğini" vurguladı.

Müzakerelere taraf Libya hükümeti ve Halife Hafter'den konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter kimin iti sizin değil mi hiç kimseyi uğraştırmayın alın aldığınız yere iade edin.Daha ne dememizi bekliyorsunuz ? Bunu da bize yaptıracaksanız az daha bekleyin.Ramak kaldı.
    Cevapla
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir de biz orada savaşmıyoruz, oradaki barış ortamını sağlamlaştırıyoruz. Barış ancak savaş durumunda geçerli bir kelimedir.Barış olan yerde ne barışından bahsediyorlar.İktidar var mı var iktidar millet mi seçti seçti eeeeee siz kendi itliğinize barış adını takmışsınız oda Türkiye ' yi bağlamaz.Barışa devammmmmmmmmmm
    Cevapla
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim takar birleşmiş hristiyan topluluğunu uzun lafın kısası ' Selamun aleyküm' aleyküm devam . Antlaşma falan da yok. Bugün burada atılacak en ufak bir geri adım bize çok şey kaybettirir.Bizler canımızı ortaya koyuyorsak kazanan hepsini alır.Buna Akdenizin tamamı da dahil.Allah bizimle beraberdir.Onlar korksun.
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok edin gitsin şeytan gibi insanlar yüzlerce gariban masum insanı öldüren öldürmeye hazır 1 terör örgütü Allahın izniyle yok olsun inşallah Amin Amin Amin
    Cevapla
  • Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözleri sıkıştı mı hemen ateş kes diyorlar yersen tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR