Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 1934’te Danıştay kararıyla müze yapılan Ayasofya’nın statüsünün değiştirilerek cami olarak turistler tarafından ziyarete açılması yönünde verdiği talimatın öğrenilmesinin ardından sosyal medyada konuyla ilgili çeşitli paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Erdoğan'ın Ayasofya talimatının ardından yapılan bir paylaşımda tarihçi Murat Bardakçı'nın CNN Türk'te Hakan Çelik 'in programında yaptığı konuşmaya dikkat çekildi. Programda Ayasofya'nın müze olarak değil cami olarak hizmet vermesi gerektiğini söyleyen Bardakçı, İslam'daki "kılıç hakkını" hatırlatmış, Ayasofya'nın fethin sembolü olduğunu söylemişti.

 "GEREK VAR MI?" SORUSUNA MUHTEŞEM CEVAP

Hakan Çelik'in "80 bin cami var, yetmiyor mu?" sorusuna verdiği cevapla çok konuşulan Bardakçı, şöyle demişti:

"Sayıyla, adetle sembolü karıştırmayın. İslamiyet'te kılıç hakkı diye bir şey vardır. Ayasofya da bir kılıç hakkıdır. '80 bin cami var' diyorsunuz. Hangisi İstanbul'un fethinin sembolü, göstersenize bana. Sen de eskiden böyle gazeteci değildin. İstanbul'un fethini simgeleyen başka bir cami yoktur, cami dışında kullanılamaz, cami olmalı. Birilerine niye batıyor Ayasofya'nın cami olması çünkü fetih sembolüdür."

 

 

Yorumlar 91 Yorum Var
  • Selçuk 15.06.2020 17:05
    Sümeleyi neden cami yapmıyorlar. İbadet için fazla mı dik
  • Sıddık oğuz. 13.06.2020 12:01
    "Kılıç hakkı "ifadesı batı emperyalizmine karşı duran çok tesirli ve delikanlıca bir tarıhı duruşu ve eylemı tanımlamıştır. Tarihi konuşurken gerçekten de o derinliğe inen birinin sözü olarak çok değerli..
  • Onnik usta 09.06.2020 18:10
    Müze olarak kalsın hazineye para giriyor..
  • aysima 09.06.2020 11:09
    helal olsunnnn! ne güzel konuşmuş ..en son cümlesi ''AYIP!'' :))))
  • Göçen oglu 09.06.2020 08:21
    Bu milletin hissiyatına tercüman olmuş Murat abimize helal olsun
Daha fazla yorum görüntüle