İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir köpeğin 6 yaşındaki kız çocuğuna ve olaya müdahale eden esnafa saldırma anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Sekiz Eylül Mahallesi'ndeki evinden markete gitmek için sokağa çıkan kız çocuğuna yolda karşılaştığı Alman kurdu cinsi bir köpek saldırdı.
Köpeğin çocuğun peşinden koştuğunu gören çevredeki esnaf, kızı kurtarmak için müdahale etti.

Esnafın müdahalesi sonucu kız çocuğu köpeğin saldırısından küçük sıyrıklarla kurtuldu, olayda 2 esnaf köpek ısırması sonucu yaralandı.
Küçük çocuk ve esnaflar, Kemalpaşa Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Köpek ise çevredekilerce kontrol altına alındıktan sonra olay yerine çağrılan Kemalpaşa Belediyesi ekipleri tarafından barınağa götürüldü.
Hayvanın sahibine ulaşılamazken veteriner hekimler köpeği gözlem altına aldı.

- "Vahim bir olay yaşanabilirdi"

Olaya müdahale eden esnaflardan 45 yaşındaki Ersan Bavli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dükkanında çalışırken bir anda köpeğin küçük kızı kovaladığını, kızın bağırdığını gördüğünü söyledi.
Köpeğin kız çocuğuna saldırma anını hala unutamadığını belirten Bavli, "Köpeğin ağzı, çocuğunun kafasındaydı. Kurtarmak için mücadele ederken köpek beni de kollarımdan ısırdı. Köpek çok güçlüydü. Arkadaşım geldi, köpeğin kulaklarından tuttu, götürürken onu da ısırdı. Bu olaya müdahale etmeseydik daha vahim bir olay yaşanabilirdi. Bizim yerimizde kim olsa aynı şeyi yapardı." dedi.
Esnaf Salim Aktaş da kendisinin de çocuk sahibi olduğunu ifade ederek, "Köpeğin kıza saldırdığını görünce çok üzüldüm. Olaydan sonra çocuk çok ağladı. Psikolojisi bozulmuştu. Köpek beni de ellerimde ısırdı ama çocuğumuzu köpeğin elinden kurtardığımız için mutluyum." diye konuştu.

Olay yeri yakınlarındaki sitenin güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde köpeğin çocuğukovalaması, saldırması ve esnafın müdahale etmesi yer alıyor.

Yorumlar 61 Yorum Var
  • Nihat 04.07.2020 16:52
    Belediyeler artık sokak köpeği diye bir kavramın olmasına izin vermemeli. Gelişmiş toplumların gelişmişliğini bunlar belirler. Köpekten korkan insan var korkmayan insan var. Benim eşim köpekten çok korkuyor bu yüzden evden dışarı bensiz adımını dahi atamıyor. Antalya Belediyesi değiştiğinden bu yana her yer köpek dolmaya başladı. Yürürken yolda hırlayan , saçma sapan dengesiz hareketler yapan köpekler türedi. Vatandaşın sağlığı, güvenliği sağlanamıyorsa, belediyeciliğin ne anlamı kalıyor ki? Belediye demek heykel yapmak, zengin iş yerlerinin önündeki kaldırımları düzeltmek demek değil ki!!
  • S. M. 08.06.2020 18:00
    Allah razı olsun kardes çocuk şuann uyku bile uyuyamıyor dışarı bile çıkamıyor saglık dufumu iyi ama pskolojik olarak iyi degil
  • ayşe 08.06.2020 12:06
    bunları besleyip bir de sokağa alıştırıyorlar üstüne yetmiyor bir de dokunmayın o köpeklere diye uyarıyorlar. köpekler çocuklara dokununca neredeler.
  • yellow rose 08.06.2020 11:33
    sahipsiz köpek konusu çok can yakacak köpeklerde can onlarında yaşaması gerekiyor ancak son zamanlarda sözde hayvan severler yüzünde köpekler daha cüretkar olabiliyor ve insandan korkmuyor her hayvan insandan korkması gerekir çünkü insan savunmasız silahsızdır hayvanlar silahları ile doğar buna dikkatinizi çekerim en küçük kedi yavrusu sizi parçalayacak güçtedir normal boyuttaki köpeği konuşmaya bile gerek yok
  • SITKI 08.06.2020 11:08
    köpeklere insanlardan daha çok değer verilen bi ülkehaline geliyoruz içim yandı çocuğu görünce..be çocuğumun saçının teline dokunamıyorum incitirim diye neyse...
Daha fazla yorum görüntüle