13 ilde düğmeye basıldı: Büyük operasyon, 74 kişi hakkında yakalama kararı

Balıkesir merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu meslekten ihraç edilmiş 74 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2020 09:29 GÜNCELLEME 08.06.2020 09:56 GÜNCEL
13 ilde düğmeye basıldı: Büyük operasyon, 74 kişi hakkında yakalama kararı
13 ilde düğmeye basıldı: Büyük operasyon, 74 kişi hakkında yakalama kararı

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda, terör örgütünün "mahrem imamları" ile irtibatlı oldukları belirlenen ve daha önce meslekten el çektirilen 6 emniyet müdürü, bir emniyet amiri, 11 komiser yardımcısı, 4 başpolis memuru ve 52 polis memuruna yönelik gözaltı kararı çıkarıldı.

 

Zanlıların, sohbetlere katıldıkları ve himmet verdiklerine dair beyanlar olduğu, örgüt üst yönetimi tarafından gizli kod sistemiyle kodlandıkları bildirildi.


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Balıkesir, İstanbul, Manisa, Konya, Erzincan, Kayseri, Kütahya, Kahramanmaraş, Ankara, Kocaeli, Çanakkale, Samsun ve Bursa'da şüphelilerin yakalanması için başlatılan eş zamanlı operasyon sürüyor.

GAZİANTEP MERKEZLİ 16 İLDE OPERASYON

Gaziantep merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 24'ü emniyet personeli olmak üzere 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespiti, deşifre edilmesi ve örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda, terör örgütünün iletişim yöntemlerinden olduğu bilinen sabit ve ankesörlü hatlardan ardışık arandıkları tespit edilen 24'ü aktif görevde olan emniyet personeli olmak üzere ihraç olmuş veya istifa etmiş emniyet görevlisi ile başarısız polis okulu öğrencilerinin de aralarında bulunduğu toplam 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Karar sonrası Gaziantep merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon yapıldığı aktarıldı. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Emniyetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    TEM, KOM gibi şubelerde çalışan polislerlerden Cumhur ittifakını taraftar personel % 1-2 ikidir. Gerisi FETÖ ve zillet ittifakı zihniyetli personeldir. Ciddi hiç sorgu yapılmıyor. İl sorumlusu yakalanıyor sonuç sıfır.
    Cevapla
  • Yorum yazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler... Ne zaman temizlenecek..? Hala yeni alınlarda o ve ya bu cemaat torpili dönüyor. Bilimsel altyapımız süper geliyor.
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet problem ordaydi emniyet ayaği emniyetle ilgili hic bir temizlik yapilmadi bukadar askerin olduğu bir töror örgütunde emniyet ayağida bir okadar fazladir gereği acilen yapilmali
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR