İstanbul Şişli'de bulunan Maçka Demokrasi Parkı'nda gençler koronavirüs salgınına aldırmadan müzik eşliğinde halay çekti. O anlar vatandaşlar tarafından kaydedildi. Daha önce İzmir Kordonboyu ve İstanbul Moda'da da benzer görüntüler tepki çekmişti.

Türkiye'de koronavirüs kaynaklı ölümlerin ve vaka sayısının azalmaya başlamasıyla birlikte 1 Haziran'dan itibaren normalleşme süreci başlatıldı. Koronavirüs salgını kapsamında alınan birçok kısıtlama kararı normalleşme takvimiyle birlikte kaldırıldı. Kısıtlama tedbirlerinin kaldırılmasını fırsat bilen içinde gençlerin ağırlıkta olduğu vatandaşlar, Şişli'de bulunan Maçka Demokrasi Parkı'na akın etti. Burada müzik eşliğinde halay çekerek eğlence yaptı.

Sosyal mesafe kuralına uymadıkları ve maske takmadıkları gözlenen vatandaşların kimisi müzik eşliğinde eğlenirken kimisi ise çimlerin üzerine oturarak arkadaşlarıyla sohbet etti. Vatandaşların halay çekmesi bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

"GÜZEL BİR AKŞAMDA EĞLENİYORUZ"

Maçka Parkı'nda eğlendiklerini belirten bir kişi, "Geçirdiğimiz koronavirüs hastalığından dolayı, güzel bir akşamda arkadaşlarımızla eğlenmeye geldik. Sosyal mesafeye oldukça dikkat ediyoruz. Ayrı oturmaya çalışıyoruz. Ev ortamından bütün ülkece sıkıldık. Bütün her yer kapalı, böyle kendi kendimize eğlence yaratmaya çalışıyoruz. Bu sürecin en kısa zamanda atlatılmasını istiyoruz" dedi.

Arkadaşlarıyla eğlenmeye geldiklerini belirten bir kişi, "Arkadaşlarla eğlenmeye geldik. Kalabalıktı. Biz de daha az virüs kapabiliriz diye arka taraflara gittik" dedi.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • ÖNCE VATAN 09.06.2020 14:22
    bunların hepsini tespit edip isimlerini yazıp VE HASTALIĞA YAKALANAN OLURSA BAKMA CAN YADA İSTERSELER ÜCRETLE BAKIMLARINI YAPA CAN LÜTFEN DEVLETİME SESLENİYORUM BU ASKER UĞURLAMA DUĞÜN VE TAZİYELERE GELEN SOSYAL MESAFEYİ KORUMU YANLARA AYRI MUAMMELE YA BAKMA CAN BAKILIRSA ÜCRETLİ OLACAK BAKIN O ZAMAN BİR TANE KİŞİ NE YAPACAK KORKUDAN DIŞARI BİLE ÇIKMAZ BİR KAÇ KİŞİYE UYGULANSIN BAKIN O ZAMAN VİRUS DENEN BİR ŞEY KALIR MI
  • ÖKKEŞ 09.06.2020 13:45
    beyinleri nerde acaba.
  • vusda 09.06.2020 11:17
    Buradakilere kimlik tespiti yapılmalı. Daha sonra bunlardan biri ya da birinci derece yakınları (anne, baba, teyze, hala, amca, vb.) hasta olduğunda tüm tedavi giderleri bu kişilerden tahsil edilmeli.
  • Faruk 09.06.2020 10:49
    provokasyondan baska bir sey degil...son günlerde bazi kanallarda "ayaklanma"ve darbe sevicilerin demecleri belli...
  • Ahmet 09.06.2020 10:33
    Yakinda Iran gibi vaka sayisi yeniden firlayacak
Daha fazla yorum görüntüle