Son dakika: Bakanlıktan 81 ile 'asker uğurlama' genelgesi: Uymayanlara yaptırım uygulayın!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Koca'nın yaptığı uyarılara rağmen başta İstanbul olmak üzere birçok ilde askeri uğurlamalar devam ediyordu. İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeyle, toplu asker uğurlama konusunda tedbir alınmasını ve yasağa uymayanlara işlem yapılmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2020 13:02 GÜNCELLEME 10.06.2020 13:02 GÜNCEL
Son dakika: Bakanlıktan 81 ile 'asker uğurlama' genelgesi: Uymayanlara yaptırım uygulayın!
Son dakika: Bakanlıktan 81 ile 'asker uğurlama' genelgesi: Uymayanlara yaptırım uygulayın!

Son dakika haberi: Koronavirüs önlemleri kapsamında ara verilen ve bu ay yeniden başlayan celpler nedeniyle bazı vatandaşlar asker uğurlaması için bir araya geliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir asker uğurlaması yüzünden 58 kişinin enfekte olduğunu belirterek dikkatli olunması için uyarı yapmıştı. Ancak başta İstanbul olmak üzere birçok kentte asker uğurlamaları devam ediyordu. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine "Asker Uğurlaması" konulu genelge gönderdi. 

Gelen son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliğine gönderdiği yazıda, Türkiye’nin salgınla mücadelesinde gelinen nokta itibarıyla kontrollü sosyal hayata geçtiği, ancak virüse ilişkin tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği vurgulandı. 

Salgın riskinin halen devam ettiğine işaret edilen yazıda, yeni dönemde de maske, mesafe ve hijyen kurallarının hayati önem taşıdığı vurgulandı.  Bakanlık yazısında, salgınla mücadelede tüm kesimlerin tedbiri elden bırakmaması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle toplu olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin salgını riskini artıracağı, bu tür faaliyetlerin hala kısıtlama kapsamında olduğu belirtildi.

"İDARİ VE ADLİ İŞLEM UYGULAYIN"

 

Bakanlık son günlerde kamuoyuna yansıyan asker uğurlamaları görüntüleri nedeniyle kamuoyunda sanki bu konudaki kısıtlamanın kalktığı algısının oluştuğuna değinerek,  21 Mart tarihinde ülke genelindeki valiliklere gönderilen asker uğurlaması İle ilgili genelgenin hala yürürlükte olduğunu hatırlattı. 

Söz konusu genelge ile askere gidecek olan vatandaşlar için toplu olarak askere uğurlama törenlerinin geçici süreliğine kısıtlandığı/ yasaklandığı anımsatıldı. 

Valiliklerden, daha önce gönderilen genelge kapsamında gerekli tedbirlerin alınmasını, alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlemlerin yapılması istedi.

UYARILARA RAĞMEN DEHŞET SAÇMIŞLARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Bir asker uğurlaması sebebiyle 58 kişi enfekte oldu" açıklamasına rağmen İstanbul'un farklı noktalarında bir araya gelerek dehşet saçanlara yönelik soruşturmalar başlatılmıştı. 

Geçtiğimiz pazar gecesi Bağcılar, Üsküdar, Beykoz ve Sultangazi'nin de aralarında olduğu bazı ilçelerde asker uğurlamaları yapılmış, 5 kişi gözaltına alınmıştı. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 91 TÜMÜ
  • garip yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    seslenmiyonuz dalga gecer gibi her zaman oluyor konya nin cumra ilcesinin turkmen koylerinde 7 den 70 silah atiliyor dugunlerde neden bir sivil katilip ceza uygulanmiyor insan cani bu kadar ucuzmu
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki 18 ay askerlik yapıcaklar topu topu 6 ay sorumsuz fikirsiz bencil toplum
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Konvoy herzaman yasak olmalı.Malum 3-5 zibidi bir araya gelince trafiği yavaşlatıyor yada aptalca şeyler işte...En büyük asker Allah'ın askerdir...bu kelimede sıkıntılı hatırlatırım.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    hoplatıp zıplatmayı boşverin...İkitelli Mehmet Akif te oturuyorum,çoğunluk karadenizli olduğundan her asker uğurlamasında silahlar patlıyor,havaya ateş açılıyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların askerliğini Zonguldak kömür ocaklarında çalışarak yaptıracaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR