Küçükçekmece Gölü kahverengiye büründü

Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında bulunan Küçükçekmece Gölü'nün bir bölümü kahverengiye büründü. Daha öncede toplu balık ölümlerinin yaşandığı gölün rengi çevre sakinlerini tedirgin etti. Kahverengiye bürünen göl havadan da fotoğraflandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2020 16:44 GÜNCELLEME 10.06.2020 16:46 GÜNCEL
Küçükçekmece Gölü kahverengiye büründü
Küçükçekmece Gölü kahverengiye büründü

Mahalle sakini Orhan Azak "Yıllardır buraya geliyorum. İlk defa böyle bir kızarıklık görüyorum. Normalde çok berrak bir suyu vardı. Bir koku da var. Daha önce koku da yoktu. 3 aydır ilk defa geliyorum. Neden böyle olduğunu bilmiyorum" dedi.

 

 

Mahalle sakini Haşim Dursun ise "Uzun zamandır burada oturuyorum. Gölü ilk kez böyle görüyorum. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Suyu baya değişti. Corona virüs nedeniyle 2 aydır evden çıkmadım. Sonra buraya geldiğim de gölün renginin değiştiğini gördüm. Kendi aramızda da konuşuyoruz. Kimse bu gölün neden böyle olduğunu bilmiyor" diye konuştu.

Veysel Kahraman de "Çocukluğumuz bizim bu gölde geçti. Burayı çok iyi bilirim. Ama yaklaşık on gündür bu şekilde. Bugün yine iyi daha önce simsiyahtı. Pırıl pırıl olduğu zamanlar oluyor. Her gün buraya yürüyüşe geliyorum. Son on gündür bu şekilde" dedi.

 

 

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • zekadağıtan 3 yıl önce Şikayet Et
    neden acaba sülün eko su arıtma tesisini kapattı ondan olmasın
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    yakışır istanbula
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    ekrem başkan antrikot yollar sana
    Cevapla
  • menekşe 3 yıl önce Şikayet Et
    göl değil lağım çukuru rezalet
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    küçükçekmece gölünün etrafında korumasız,güvenliksiz açık alanlar var,sanırım bazı fabrikalar kamyon yada tankerle atık döküyor.ayrıca gökdelen inşaatlarının temelini kazarken çıkan çamurlu ve kirli toprak artıklarıda dökülüyor olabilir.
    Cevapla
  • Bjkli 3 yıl önce Şikayet Et
    İski nin su arıtma tesisinden geliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR