Mersin Valiliği’nden Cennet-Cehennem eleştirilerine açıklaması

Mersin Valiliği, Silifke ilçesinde Cennet Obruğu'na yapılan asansör ve Cehennem Obruğu'na yapılan seyir terasına yapılan eleştiriler üzerine açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2020 13:02 GÜNCELLEME 11.06.2020 13:09 GÜNCEL
Mersin Valiliği’nden Cennet-Cehennem eleştirilerine açıklaması
Mersin Valiliği’nden Cennet-Cehennem eleştirilerine açıklaması

Açıklamada, "Bu projelere karşı çıkanların aşağıda rahatsızlanan bir kişinin yukarıya nasıl çıkarılacağını veya engelli bireylerin burayı nasıl ziyaret edeceklerini de ifade etmeleri gerekmektedir. Yoksa kuru kuruya karşı çıkmak, herhangi bir bilimsel veri ortaya koymadan ve bu sorulara cevap vermeden eleştirmek haksızlıktır" denildi.

 

UZMANLARIN GÖRÜŞLERİNE SAYGILI OLMALI

Mersin Valiliği'nden eleştiriler üzerine konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ören yerlerinde yapılan çalışma ve projelerin kişilerin şahsi görüşlerine göre değil, uzmanların inceleme ve onayına göre gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı. Seyir terası ve asansörün Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Adana Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun onayladığı projeler çerçevesinde yapıldığı belirtilen açıklamada, "Herkesin malumudur ki; bu kurullar her projeyi en ince detayına kadar incelemekte ve bu anlamda bu ören yerlerine zarar verecek ihtiyaç dışı hiçbir çalışmaya izin vermemektedirler. Ayrıca dünyanın da birçok ören yerinde de bu tür projeler bulunmaktadır. Bu anlamda bu konuyu istismar etmeye çalışan konunun uzmanı olmayan kişilerin bu kurullardaki uzmanların görüşlerine de saygılı olmaları gerekmektedir" denildi.

 

 

KURU KURUYA KARŞI ÇIKMAK HAKSIZLIK

Asansör sayesinde engelli bireylerin de doğa harikası güzellikleri göreceğine dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Diğer taraftan dört yüz elli merdiven basamağıyla inilen ve bu proje kapsamında aslına uygun şekilde restorasyonu yapılarak daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde Cennet Obruğu'na inmeyi sağlayan merdivenlerden tekrar çıkışın bu haliyle bile kolay olmadığı, yaşlı insanların çıkmakta zorlandığı ve hatta rahatsızlandığı, bunun da buraya gelecek turistleri olumsuz etkilediği de bir gerçektir. Bu projelere karşı çıkanların aşağıda rahatsızlanan bir kişinin yukarıya nasıl çıkarılacağını veya engelli bireylerin burayı nasıl ziyaret edeceklerini de ifade etmeleri gerekmektedir. Yoksa kuru kuruya karşı çıkmak, herhangi bir bilimsel veri ortaya koymadan ve bu sorulara cevap vermeden eleştirmek hem bu onayları veren kuruldaki uzmanlara karşı haksızlık hem de yaşlı ve engellilerimize karşı duyarsızlıktır. Bu bakımdan yapılan projeyle ilgili bazı şahısların ortaya koyduğu karşıt fikirler haksız ve yersiz açıklamalardır."

YORUMLAR 1
  • Van lı 3 yıl önce Şikayet Et
    asansör çok yakışmış vali beyin eline sağlık tipin birisi bu konuyu medyaya taşımış ve gündem olmuş malüm boş insanların işi bu bu asansör tarihi esere zarar vermediği gibi görsel bir kirlilikte oluşmamış.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR