Cezevinden izinli çıktı, araçla bekçiyi ezip polisin ayağını kırdı

181 promil alkollü çıkan sürücü, güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışırken hem bir mahalle bekçisini hem de polis memurunu yaraladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2020 01:59 GÜNCELLEME 21.06.2020 01:59 GÜNCEL
Cezevinden izinli çıktı, araçla bekçiyi ezip polisin ayağını kırdı
Cezevinden izinli çıktı, araçla bekçiyi ezip polisin ayağını kırdı

Aksaray'da geçtiğimiz gün koronavirüs önlemleri kapsamında izinli olarak cezaevinden çıkan ve polisin "dur" ihtarına uymayan 181 promil alkollü uyuşturucu satıcı bekçiye çarpıp yaraladıktan sonra, kovalamaca sonucu yakalandığı yerde gözaltına alınmamak için direnirken bir polis memurunun da ayağını kırdı.

ÖNCE BEKÇİYİ EZDİ

Olay, Taşpazar Mahallesi 802. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde şüphe üzerine seyir halindeki Mustafa Ç. (32) idaresindeki 68 AAG 349 plakalı otomobil sürücüsüne "dur" ihtarında bulunuldu. Polisin ihtarına uymayarak kaçan otomobil sürücüsü 500 metre ileride olaya müdahale etmek isteyen bekçi Mehmet Gökhan Kara'nın (27) üzerine otomobili sürerek çarpıp kaçtı.



POLİS MEMURUNUN AYAĞINI KIRDI

Bacağından ve kaburgasından yaralanan bekçiye diğer meslektaşları tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılırken, polis ekiplerinin anonsu üzerine Aksaray Emniyeti alarma geçti. Bekçiye çarpıp kaçtıktan sonra yapılan tüm uyarılara rağmen durmayan sürücü 20 dakika süren kovalama sonucu Yeni Sanayi Mahallesi'nde yakalandı. Yakalanma anında direnen alkollü sürücü polis memuru Neşet Güleç'in (35) ayağını kırdı.

 

 

GÜÇLÜKLE GÖZALTINA ALINDI

Diğer ekiplerin gelmesiyle birlikte güçlükle gözaltına alınan Mustafa Ç., Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Sürücünün çarptığı bekçi olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, ayağı kırılan polis memuru hastaneye getirilerek tedavi altına alındı.

 

 

"EHLİYETİM YOK LAN NE OLMUŞ?"

Güçlükle gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen alkollü sürücü burada kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Basın mensuplarının "Neden kaçtın?" sorusuna ise önce küfretti, sonra da "Ehliyetim yok lan ne olmuş?" diyerek cevap verdi.

UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN GİRDİĞİ CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞ

Bekçiye otomobille çarpıp kaçan ve gözaltına alınmamak için bir polis memurunun da ayağını kıran alkollü sürücünün yakalanmasının ardından yapılan inceleme ve araştırma çalışmalarında şahsın 22 Haziran 2019 tarihinde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı, geçtiğimiz aylarda cezaevinden koronavirüs önlemleri kapsamında izinli çıktığı öğrenildi.

BEKÇİ VE POLİS MEMURUNUN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Olayın ardından 112 Acil Yardım ekiplerince Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırılan bekçi Mehmet Gökhan Kara ile ayağı kırılan polis memuru Neşet Güleç hastanede tedavi altına alınırken durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


 

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • uğur54 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın kanunu varken italyan ceza kanunuyla ben kendimi yönetirim dersen dünyanın en adi insanları karşısında böyle palyonço gibi kalır rezil rüsva olursun. Yazık bize koca imparatorluk torunları hırsıza tecavüzcüye hapçıya esir olduk bu ülkede.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyuşturucu satan en adi suçlu mertebesinde ceza almalı. Bunlar her türlü kötülüğün ana kaynakları; tecavüz, cinayet, gençliğin mahvedilmesi. İzin ne demek ya ey merhametli adaletimiz.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Idamdanbaşkası yalan
    Cevapla
  • Yildirim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hukuk ile olacak ancak bu kadar. Allahın adaleti şeriat lazim başka türlü huzur hiçbir vakit olmayacak.
    Cevapla
  • Bircihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi suçlu o değil bence ona izin veren adalet ne diye benim vergimle besliyorsunuz bunun gibilerini ayağına daki prangalari çalıştırın taş ocaklarında insan değil böyleleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR