İbrahim Kalın'dan kritik Libya görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Robert C. O’Brien'la telefonda Libya'yı görüştü. Kalın ve O'Brien, Libya'nın yanı sıra Suriye, Covid-19 salgını ve ekonomik ilişkileri de ele aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2020 20:49 GÜNCELLEME 25.06.2020 10:08 GÜNCEL
İbrahim Kalın'dan kritik Libya görüşmesi
İbrahim Kalın'dan kritik Libya görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien görüşmesinde Libya, Suriye ve terörle mücadele konuları etraflıca ele alındı.

 

Bununla birlikte, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sağlık sektörü başta olmak üzere ikili ekonomik ilişkiler görüşüldü.

Görüşmede, Libya'da sürdürülebilir ateşkes için uygun koşulların sağlanması, uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin güvenlik kaygılarının giderilmesi ve müzakere sürecine dönülmesi gerektiği belirtildi.

 

BM öncülüğünde siyasi çözüm sürecinin işletilebilmesi için meşru ve güvenilir aktörlerin desteklenmesinin önemi vurgulandı. Ayrıca, Suriye'de siyasi çözüm sürecini hızlandırmak için Anayasa Komitesi çalışmalarının somut neticeler vermesi ve İdlib'deki ateşkesin sürdürülmesi yönündeki ortak beklenti de yinelendi.

YORUMLAR 1
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya'da durum şu an için hem bizim için hem Libya için hem de Dünya'mız için iyiye gidiyor ve umarım öyle de devam eder. Ve edecektir de ! Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etsin. EVDEKAL alalım ve kurallar uyalım, çok zor değil. Hayırlısı olsun bakalım...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR