Son dakika! MİT şehidinin kimliğini ifşa etmişlerdi: Tahliye kararı!

Son dakika haberi: Libya'da görev yaptığı esnada şehit düşen MİT mensubunun kimlik bilgilerinin ifşa edilmesine ilişkin 1'i firari 8 sanığın yargılandığı davada Barış Terkoğlu, Aydın Keser ve Ferhat Çelik hakkında tahliye kararı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2020 21:44 GÜNCELLEME 24.06.2020 22:29 GÜNCEL
Son dakika! MİT şehidinin kimliğini ifşa etmişlerdi: Tahliye kararı!
Son dakika! MİT şehidinin kimliğini ifşa etmişlerdi: Tahliye kararı!

Son dakika haberi: Şehit MİT mensubunun cenaze töreni haberiyle ilgili "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan yargılanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in de aralarında bulunduğu 8 sanıklı davada, sanıklar savunmalarını yaptı. Duruşmada, gazeteciler Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser için tahliye kararı verildi.

 

 

Odatv'den skandal MİT haberi! Terkoğlu gözaltında

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının ifşa edilmesine ilişkin 8 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklar Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeni Yaşam gazetesi çalışanları Aydın Keser ile Ferhat Çelik'in adli kontrolle tahliyesine karar verildi. 

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık avukatlarının taleplerinin alınması ve duruşmaya bir süre ara verilmesinden sonra ara kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklar Barış Terkoğlu, Aydın Keser ve Ferhat Çelik'in, üzerlerine atılı suç vasfına göre delillerin toplanmış olması, tutuklulukta geçirmiş oldukları süre ve kişilik halleri nazara alındığında kovuşturmada adli kontrolün de yeterli olabileceği gerekçesiyle tahliyelerine hükmetti. 

Bu sanıklar hakkında "yurt dışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını da hükme bağlayan heyet, tahliye edilen Aydın Keser ve Ferhat Çelik hakkında ayrıca, "ikametlerinin bulunduğu il sınırını terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

DOSYA MÜTALAA İÇİN SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Diğer tutuklu sanıklar Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç'ın ise, atılı suçun vasıf, mahiyeti ve somut delillerin mevcudiyetine göre tutukluluk hallerinin devamını kararlaştıran heyet, firari sanık Erk Acarer hakkında yakalama kararının devamına ve derhal beraat kararı verilmesi talebinin reddine hükmetti.

Dosyanın, sanık avukatlarının yargılamanın genişletilmesi taleplerinin olmaması halinde mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar veren heyet, duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 206 TÜMÜ
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim böyle salarsaniz bu ulke nasıl düzelecek
    Cevapla
  • Sertan 3 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ hala aktif olduğu ortada. bu tür hainlerin güneş yüzü görmeleri yasaklanmalı. hatta vatana ihanet edenlere ve kasten adam öldürenlere İDAM tekrar yasal hale getirilmeli
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi boşverin arkadaşlar bunlarda nasıl bir Türküm anlayışı var. Bana kimse bunların Türk ve vatansever olduklarını bu inandıramaz. Yazıklar olsun böyle karakterlere.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 3 yıl önce Şikayet Et
    Davadan önce görüş belirten kk dan etkilemişler belli oluyor. Yazık.
    Cevapla
  • EMİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hainleri Bırakan Hakimde Benim Gözümde Haindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR