Son dönemlerde gençlerin dine olan yaklaşımı gündemde. Gençliğin din ile ilişkisi, gençlik dinden kopuyor mu, sıkça ifade edildiği gibi Ateizm ve Deizm dalgasıyla mı karşı karşıyayız, yoksa bütün bu tartışmalar kuru bir iddiadan mı ibaret, yalnızca bir söylem midir? Eğer gerçekten bu iddia doğruysa bunun sebepleri nelerdir? Diyanet İşleri eski Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez, bu sorular ekseninde düşüncelerini paylaştı. 

Görmez, "Gençlerin din ile ilişkisinde değişim; bir Deizm, Ateizm değil, bilakis bir sorgulama ve yeni bir anlam arayışıdır" ifadelerini kullandı. 

GENÇLERİN SORGULAMALARININ 7 SEBEBİ

Gençlerin sorgulamalarının sebebinin, yanlış din tartışmaları olduğunu da kaydeden Görmez, bu sorgulamalarının sebeplerini şöyle sıraladı: 

Din-insan ilişkisi. 

Din-dünya ilişkisi. 

Din-akıl ilişkisi. 

Din-bilim ilişkisi.

Din-kültür ilişkisi.

Din-ahlak ilişkisi.

İnsan-Allah ilişkisi. 

Görmez, gençlere "Sorgulamalarınızın üstesinden ancak yapacağınız bütüncül bir okumayla gelebilirsiniz" tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • recep 05.07.2020 00:45
    İmam Hatiplerde de İlahiyat Fakültelerinde de KUR'AN ve ALLAH'IN Dini Öğretilmiyor. Öğrencilerin kafaları hep Mezheplerle Rivayetlerle Hikayelerle dolduruyorlar.Şimdi Bilgisayar Çağında Her türlü bilgiler bir tuş kadar yakın. İnsanlar araştırınca bakıyorlar ki yaşanılan DİN ALLAH'IN KUR'AN'DA Kİ DİNİ DEĞİL.Böylece yüzyıllardır Masallarla uyutulduklarını anlıyorlar. Cami İmalarının Tamamına yakınında da KUR'DAN HİÇ BİR BİLGİLERİ YOK. Zanni Yalan Üzerine kurulmuş DİN Yaşayınca Ortada Hapishaneler meyhaneler Kumarhaneler dolu. Zina ahlaksızlık arsızlık hırsızlık rüşvet haksızlık almış başını gidiyor. İslam Dünyasının hali de ortada zulüm rezillik perişanlık.
  • denk 05.07.2020 00:03
    üniversitelerde evrim okutulmamalı
  • arif 04.07.2020 23:51
    bazı sapkınların dinsiz imansızların sosyal medyada çocukları zehirlediğini görüyoruz ve bu kişilere hesap sorulmuyor cezası yok haliyle amaçlarına ulaşıyorlar
  • hakikat 04.07.2020 23:38
    ehli sünnet itikadında olmayan hoca diye geçinenler üst kademelere geçirilirse hakiki dini anlatacak kimse kalmaz adam prof olmuş ama itikadında akaitinde sorunlar var yalan yanlış aktarıyor hadisleri inkar ediyor veya sahih hadis değil diye saptırıyor hem kendi sapıyor hem de başkalarını ilim irfan sahibi medrese eğitimli edep almış görmüş ehli sünnet itikadı tam ve yaşayan insanlar devletin diyanetinde olmalılar ki etrafındakilerini aydınlatabilsinler...
  • said 04.07.2020 22:34
    ahirzaman ve kıyamet hadisleri insanları çok güzel tarif ediyor.
Daha fazla yorum görüntüle