Patlamada ölen işçinin ailesine 1.8 milyon liralık dava açtılar!

Sakarya'daki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında 6 yıl önce meydana gelen patlamada ölen işçi Yılmaz Şapoğlu'nun eşi, şirkete 10 bin liralık dava açtı. Şirket ise bu davadan vazgeçmesi için acılı kadına ev ve maaş teklif etti. Teklifleri kabul edilmeyince de şirketi zarara uğrattığı gerekçesiyle kadına 1.8 milyon liralık karşı dava açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 09:49 GÜNCELLEME 08.07.2020 09:52 GÜNCEL
Patlamada ölen işçinin ailesine 1.8 milyon liralık dava açtılar!
Patlamada ölen işçinin ailesine 1.8 milyon liralık dava açtılar!

Sabıkalı fabrikada 6 yıl önce ölen Yılmaz Şapoğlu'nun eşi, 10 bin TL'lik dava açtı. Fabrika sahiplerinin ev ve maaş teklifini de geri çevirdi. Ancak şirket zarara uğradığı gerekçesiyle 1.8 milyon liralık karşı dava açtı.

 

 

Sakarya'da geçtiğimiz cuma patlayan Büyük Coşkunlar Piroteknik Kimya Sanayi Havai Fişek Fabrikası'nın sahiplerinin daha önceki patlamada ölen işçilerine zarara uğradıkları gerekçesiyle dava açtıkları ortaya çıktı. Mimli fabrikada 2014 yılındaki patlamada hayatını kaybeden 38 yaşındaki Yılmaz Şapoğlu yağmur oluklarını yapmak için çalıştığı sırada patlama meydana geldi.

Patlamada Şapoğlu, enkaz altında kalarak can verdi. Bu sırada eşi Nevin Şapoğlu (43), dördüncü çocuklarına hamileydi. Talihsiz kadın, eşini kaybettikten beş gün sonra kızı Zeynep'i erken doğumla dünyaya getirdi. Fabrikanın sahipleri taziyeye bile gitmeyince Nevin Şapoğlu, 10 bin TL'lik tazminat davası açtı. Davayı geri çekmeleri karşılığında kendisine rüşvet teklif edildiğini belirten Nevin Şapoğlu, o süreci anlattı.

 

 

EV, MAAŞ TEKLİFİ

Milliyet'ten Cihat Aslan'a konuşan Şapoğlu, şunları söyledi: "Dört çocuğumu hayvancılık yaparak tek başıma büyüttüm. Kızım Kübra, Anadolu Üniversitesi'nde öğretmenlik, Ceyda Cerrahpaşa'da hemşirelik okuyor. Coşkunlar ailesi bizimle hiç ilgilenmedi. Ben de 2014 yılında dava açtım. Dava süreci başladığında şirket, bir-iki kadın işçiyle haber gönderdi. 'Bir tane ev alalım, maaş bağlayalım, çocukların eğitim hayatını karşılayalım, davayı geri çekin' dediler. Davayı geri çekmedim. Bir sene sonra 2015 yılında karşı dava açtılar. Üç ay çalışmadıklarını, üretim yapamadıkları için zarara uğradıklarını söylediler.

DOĞMAYANDAN İSTEMİŞLER

Halbuki patlamadan sonra tekrar üretime devam ettiler. İstedikleri parayı (1.8 milyon TL) görünce çok şaşırdım ve sinirlendim. Babası öldüğünde kızım Zeynep daha doğmamıştı. Onun adını bu belgelerde görünce çok kötü duygulara kapıldım. Benden, dört çocuğumdan ve eşimin üç kardeşinden tazminat talebinde bulunmuşlar. Sonuna kadar bu davamın arkasındayım."

Ailenin avukat Mehmet Şener de, "Nevin Şapoğlu, 10 bin TL'lik dava açtı. Daha sonra bilirkişi, 280 bin TL ödenmesine karar verdi. Fabrika da kardan mahrum kaldıkları için dava açtı. Şu an bilirkişi raporu bekleniyor" dedi. 

KAYNAK : Milliyet
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Bora 3 yıl önce Şikayet Et
    Karişik işler hele mahkemede hayatta cozulmess
    Cevapla
  • yellow rose 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkem adaletinin haricinde de adalet var ve o sistemde bilirkişi ve hakim insan değil ayrıca her şeyi görüyor biliyor yalan yok delil karartma yok iftira yok zaman aşımı yok delil yetersizliği yok evrakta zaman süre ve sıralama yok gerçekler ve doğru karar var
    Cevapla
  • gerçekçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Acaba MÜSİAD da ölen işçilerin ailelerine dava açılmasına destek verecek mi? Yoksa gene patrona moral yemeği mi düzenleyecek?
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    asılsız haberlere bakarak neden iftira atıyorsunuz. moral yemeği imiş. tek yanlı düşünmeyin. Haberi iyi araştırın. kimin suçu varsa çeksin.
    Cevapla
  • İzmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını....
    Cevapla
  • JAX 3 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikanın hapı yuttuğunun alameti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR