'Bebek taksiye kustu' diye 400 TL isteyen şoförün işine son verildi

İzmir'de bir kadından bebeği taksiye kustuğu için 12 TL tutan yol ücretine karşı 400 TL para isteyen şoför işinden oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 15:52 GÜNCELLEME 08.07.2020 15:55 GÜNCEL
'Bebek taksiye kustu' diye 400 TL isteyen şoförün işine son verildi
'Bebek taksiye kustu' diye 400 TL isteyen şoförün işine son verildi

İzmir'in Buca ilçesinde iddiaya göre bir kadından, bebeği taksiye kustuğu için 400 TL yol ve temizlik ücreti istediler. 

 

 

Şirinyer semti Menderes Caddesi üzerinde meydana gelen olayda iddiaya göre Atife S. isimli bir kadın, kucağındaki 1 yaşındaki bebek ile ticari taksiye bindi. Takside Atife S'nin bebeği araç içerisinde rahatsızlanarak kustu.

KUSMA BEDELİ+YOL= 200 TL

 

 

Atife S, ineceği yere gelince bebeğinin kustuğu yerleri kendisi temizlemeye çalıştı; ardından da 12 lira tutan taksi ücretine rağmen aracın temizlenmesi için şoföre 85 lira para verdi. Daha sonra taksi şoförü kendisinden 200 lira para istediğini söyledi ancak Atife S, bunu kabul etmeyince taksi şoförü aracı ile birlikte oradan uzaklaştı.

ARDINDAN RAKAM 400 TL'YE ÇIKTI

Olayın ardından kendisine telefon geldiğini iddia eden Atife S, oto yıkamacının kendisini aradığını ve aracın temizliğinin 400 lira tuttuğunu ve ücreti kendisinin vermesi gerektiğinin söylendiğini ileri sürdü. Oto yıkamacının kendisine nasıl ulaştığını belirten Atife S, "Şikayet etmek için taksi durağını aradım. Numaramı oradan şoföre veriyorlar; şoför de arayıp yıkamacıya veriyor. Numaramıza bu şekilde ulaştılar" açıklamasında bulundu.

ŞOFÖRÜN İŞİNE SON VERİLDİ

Öte yandan yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, yaptığı açıklamada araç sahibi tarafından şoförün işine son verildiğini duyurdu.

Odadan yapılan açıklamada, "Bu olaydan dolayı öncelikle üzüntümüzü ifade ediyoruz. Konu odamıza bildirildikten sonra gerekli inceleme başlatılmış, araç sahibi esnafımız tarafından, şoförün işine derhal son verilmiştir. Ayrıca yolcumuzdan ve eşinden de özür dilenmiştir. Sağlıklı günler diliyoruz" sözlerine yer verildi.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • gagit 3 yıl önce Şikayet Et
    plaka kiralama yasak olmalı.gerçekten taksici olmak isteyen lerde yani plaka sahipleride böyle davranmaz.3000 taksi plakası olan 3-4 kişi istanbulu sömürüyor.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Kiskandinmi kardeş, Benim 4 tane Ticari Taksi plakam var. Vergimi veriyorum zekatimida veriyorum hayrimida yapiyorum ,gerisi seni ve senin gibileri ne ilgilendirir anlayabilmis degilim.
    Cevapla
  • Cızmalı Memet Ağa 3 yıl önce Şikayet Et
    Atife hanımın cep numarası gibi kişisel verisini paylaşan durak görevlilerin sorumsuzluğu ne olacak. Cep numaralarımızdan reklam amaçlı sms veya sesli aramalarda kişisel verilerimizin kim tarafından verildiğini tespit edemiyoruz ancak burada net olarak belli. Bu memlekette taksici olmak kadar kolay birşey yok ehliyeti aldın mı çık yollara, davranış bilimi, beden dili, hitap, halkla ilişkiler gibi konularda eğitim denen bir şey yok. Birisi çıkar taksimde doğum yaptın koltuğu kirlettin der doğum yapan kadını yol ortasına bırakır, diğeri bebek kustu der aracı içi dış motor tavan, taban bagaj ne varsa full yıkatır parasını ister kimisi 20 tl'lik ücreti turist diye 200 tl ister, eğitim şart.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    aslında bu gibi şeylere karşı taksilerin koltuklarının silinebilir muşamba kaplı olması lazımken ,caka satmak için kadife gibi pahalı temizliği zor kumaşlar kaplatıyorlar,ayrıca uzun yol otobüslerinde olduğu gibi kusma torbaları bulundurmakda faydalı olur. şöför biraz fazla istemiş,makul bir fiat isteseydi ve nasıl bir zarara uğradığını kadına izah edebilseydi belki anlaşırlardı.
    Cevapla
  • Ya git 3 yıl önce Şikayet Et
    Delimi Ne. Bayan zaten temizli ücreti 85 TL teklif etmiş Taksici kabul etmemiş, ya Gülten teyze sen haberi okumadan yorum yaparsan olacagi bu herzaman aynisini yapiyorsun
    Cevapla
  • Sussss susssss 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan, soytari
    Cevapla
  • Turk 182 3 yıl önce Şikayet Et
    Degil kusmak ustume altini kacirsa bile bebek o,melek o Allah hidayet nasip etsin
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğin arabayı kişisel bakıma sokmuş
    Cevapla
  • Banker Bilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik sırasında harcanan vakitte Taxi ile kazanacağı parayıda hesaba katmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR