Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşmakta olan büyük Marmara Depremini bir süreliğine unuttuk. 7.5 şiddetinin üzerindeki depreme ne kadar hazırız, ne gibi hazırlıklar yaptık. Haber7.com olarak Profesör Doktor Oğuz Gündoğdu'ya sorduk...

Muhabir : Gamze TÜRK

Kameraman : Anıl SUVATCI

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Jeo. Müh. 09.07.2020 16:38
    Jeoloji ve Jeofizik Mühendislerinin işlerini İnşaat Mühendislerinin yapmaması gerekiyor.. Jeoloji ve Jeofizik mühendisliği 2. planda kalırsa ve her işi kendileri yapmak isteyen inşaat mühendisleri yapmaya devam ederse daha çok böyle manzaralarla karşılaşırız..
  • Jeo. Müh. 09.07.2020 03:46
    İnşaat müh. yaptığım bina yıkılmaz diyor saygı duyarım fakat şunu hatırlatmak istiyorum açın bakın araştırın,, Adapazarında zemin sıvılaşması nedeniyle binalar toprağa gömüldü 3. kat 1. kat seviyesine indi peki soruyorum bu binanın yıkılmayıp batmış olması inşaat müh. başarısını mı gösteriyor ? yoksa jeoloji jeofizik yani yer bilimlerinden ilgili mühendislerin çalışmamış olmasından kaynaklı bir eksikliğimi gösteriyor ? Lütfen herkes kendi işini layıkıyla yapsın.. Vebal almanın, üstünlük kurma çabasına girmenin bir anlamı yok.. !
  • kes 08.07.2020 23:28
    once kendilerini egitsinler hocalar birinin fedigi birini tutmuyor halkda bunlari tinlamiyit
  • Misafir 08.07.2020 18:47
    İnsaat icin ne gerekir?cimento ve demir..bu malzemelerin ucuzlatilmasi uzerindeki vergilerin %5 gibi duzeylere indirilmesi..mutahitlerin ruhsat v.s islemlerinin hizlandirilmasi gerekiyor..ne guzel kentsel donusum oluyordu..ayni sartlarin tekrar ișleve sokulmasi ile mutahitlerin calismalarini insanlara uygun bir sekilde kazan, kazan anlayisiyla tekrar canlandirmamiz gerekiyor..
  • AYKIRI 08.07.2020 17:41
    Astrologlardan bir tanesi 2022 diyor ancak bellide olmaz
Daha fazla yorum görüntüle