Artvin'de sel felaketi: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Yusufeli ilçesinde sel sularına kapılarak yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kayıp 3 kişinin cansız bedenleri de arama çalışmaları sonucunda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2020 12:47 GÜNCELLEME 13.07.2020 13:09 GÜNCEL
Artvin'de sel felaketi: Ölü sayısı 4'e yükseldi
Artvin'de sel felaketi: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Artvin'in Yusufeli ilçesinde şiddetli yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanlarda 4 kişi hayatını kaybetti.

İlçede akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış etkisini artırdı.Yusufeli ilçesindeki sel ve heyelanda yaralanan bir vatandaş hastaneye kaldırıldı. Yaralı vatandaş hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

VALİ AÇIKLADI: 3 KİŞİ KAYIP

 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk ilçede 3 kişinin de kaybolduğunu bildirdi. Doruk, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekten ciddi bir felaket yaşadıklarını belirterek, "Akşam saat 19.30 civarlarında bir sel geldi, Yusufeli Barajımızın Limak şantiyesi bölgesine. Bir vefatımız var, şantiye çalışanlarımızdan. Bir ailemiz de kayıp, anne, baba ve bir çocuğuyla birlikte. Arama çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Şantiyede çok ciddi boyutta hasar olduğuna dikkati çeken Doruk, "Birçok araç çamur altında kalmış. Baraj inşaatımızın çalışmasına mani bir durum yok, o bölgede bir sıkıntımız yok. Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş, özellikle ofis, yatakhane bölgesinde. Tabii tahliyeler yapıldı, buradan başka bir bölgeye alındı işçilerimiz" ifadesini kullandı.

Doruk, şu aşamada temizleme çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Artvin-Erzurum yolumuz kapalı. Tünelin içinde çok miktarda rusubat var, bunun temizlenmesi vakit alacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın Artvin'den Erzurum'a yolculuklarında başka bir güzergah kullanmalarında fayda var" dedi.

 

ERZURUM YOLU KAPANDI

Bölgede AFAD ve jandarma ekipleri, iz takip köpekleriyle kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

Ulaşıma kapalı Artvin-Erzurum kara yolunda temizleme çalışmaları da Karayolları ve baraj inşaatı yüklenici firması çalışanlarınca sürdürülüyor.

Heyelanın ardından bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri güvenlik önlemi alarak, bölgeye araç girişine izin vermiyor.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun
    Cevapla
  • Birdost 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşündürücü ! Santiyesinii yağmur-sel alabilecek, çamura batabilecek alana bir Baraj İnşaat Firması hasıl inşa edebiliyor ? Bu tarz tehlikeleri koskoca baraj inşaat şirketi düşünmemiş mi ?
    Cevapla
  • Ahmet tamyurek 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben burda yaşıyorum bu 5 kez o tüneli sel basıyor . Ve yıllarıdır bu çamurlu ve tozlu tünelden geçmek zorunda kalıyoruz tamamen firma ihmali
    Cevapla
  • Okuyan 3 yıl önce Şikayet Et
    Laf olsun torba dolsun
    Cevapla
  • Lo79 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar chp zihniyeti herşeye muhalefet.
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki arazi yapısını hayatınızda bir kere olsun gidip gördünüz mü?
    Cevapla
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Burdan sallamak kolay tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR