Son dakika: Erdoğan'dan Putin'e Ayasofya cevabı! Dünya çılgına dönmüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefonda görüştü. Görüşmede Libya ve Suriye'deki görüşmeler ele alındı. Ayrıca, Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, telefonda Erdoğan'a Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması yönündeki kararla birlikte yaşadıkları hayal kırıklıklarını dile getirdiğini. Erdoğan ise kutsal olan yerlerin korunacağının garantisini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2020 14:42 GÜNCELLEME 13.07.2020 15:00 GÜNCEL
Son dakika: Erdoğan'dan Putin'e Ayasofya cevabı! Dünya çılgına dönmüştü
Son dakika: Erdoğan'dan Putin'e Ayasofya cevabı! Dünya çılgına dönmüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Erdoğan-Putin görüşmesinde Libya ve Suriye’deki gelişmeler ile bölgesel konular ele alındı. Görüşmede ayrıca Putin'in Erdoğan'a Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesi konusunda endişelerini dile getirdiği aktarıldı.

LİBYA KONUSU ELE ALINDI

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ekonomi başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar ve Kovid-19 salgınıyla mücadelede iş birliği hususlarının ele alındığı görüşmede ayrıca Libya ve Suriye'deki gelişmeler ile bölgesel meseleler değerlendirildi. 

Erdoğan ve Putin, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel barış, güvenlik ve istikrar için eş güdümü sürdürme konusunda mutabık kaldı.

PUTİN ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİ, ERDOĞAN GARANTİ VERDİ

Kremlin’in açıklamasına göre Rusya Devlet Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefon görüşmesinde Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesinin ülkesinde büyük tepki yarattığını iletti. Erdoğan da Rusya liderine, isteyen herkesin Ayasofya’ya girebileceğinin ve Hristiyanlar için kutsal olan yerlerin korunacağının garantisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin

 

 

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Mehmet Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah Başkanım tam yerinde cevabını vermiş.Yani benim anladığım kadarıyla Hiristiyanlarda gelip namaz kılabilirler gibi bir cevap olmuş.Bu sayede bir çok Hıristiyanlar müslüman olucak elhamdülillah.
    Cevapla
  • Dadaştan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofyanın daha önceden müzeye dönüştürülmesi kararının ne denli yanlış bir karar olduğu açıkça görülüyor. Bizi ne hale düşürmüşler.
    Cevapla
  • mehmet selim polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Dış güçlerin,iç işlerimize karışmaya hakları yoktur.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Beleş oldu, Daha Ne istiyon?
    Cevapla
  • Ruhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortodokslar bastırdı demek ki Putine. Müslüman kanı içen Putin! Malum katili Putin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR