Burdur'da askeri birlikteki vakalar hakkında MSB'den açıklama

Burdur Valiliği, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında görev yapan bazı askerlerde Covid-19 tespit edildiğini, testi pozitif çıkan askerlerin tedavi altında alındığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2020 20:22 GÜNCELLEME 13.07.2020 20:39 GÜNCEL
Burdur'da askeri birlikteki vakalar hakkında MSB'den açıklama
Burdur'da askeri birlikteki vakalar hakkında MSB'den açıklama

Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan bazı askerlerde Covid-19 vakası tespit edildiği belirtilerek, "Testi pozitif çıkan askerler Burdur Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Yapılan filyasyon çalışmasında pozitif vakalarla temaslı olan askerler Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda izole edilmiş odalara alınmışlardır. Birçoğu asemptomatik olan askerlerimizin tamamının genel sağlık durumu iyidir" denildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  "58’nci P.Eğt.A.K.lığı/Burdur’da birliğine yeni katılan yükümlülerimizden 23’ünde COVID-19 vakası tespit edilmiş, söz konusu personel ile teması olabileceği değerlendirilenler 12 Temmuz 2020 tarihinde KYK yurtlarında gözetim altına alınmıştır. Pozitif vaka tespit edilen personelimizde herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Personelimizin durumu Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir." ifadeleri yer aldı.

 

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten hastalığı yayan asemptomatik ler
    Cevapla
  • akın 3 yıl önce Şikayet Et
    hastalığı kışlaya getiren askerleri bulup çürük raporu verin evlerine gönderin o utanç onlara yeter
    Cevapla
  • ENÇOK HAİN BİZDE 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin kışı var, ALLAH yardımcınız olsun, TÜM insanlık , tüm DÜNYA SIKINTIlı, BİZ EN İYİLERDENİZ...
    Cevapla
  • celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle sağlıklı asker adayları asker uğurlama sırasında almışlardır koronayı. Bu işte bir bit yeniği var . Fetö veya HDPKK parmağı olmasın bu uğurlama işlerinde. Araştırılması lazım. Kesinlikle de salgın bitinceye kadar asker uğurlamaların yasaklanması lazım.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede Vakaların inmemesinin sebebi!.. Virüs kasıtlı olarak İnsanlara bulaştırılıyor!..Şimdide Askerin içine bulaştırdılar Virüsü!........Hükümetin acil yetkilileri soruşturma için devreye sokması lazım!..Yoksa Cezalara rağmen bazı insanlar hala Maskesiz,kurallara uymadan dolaşıyor!?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR