Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz temasıyla, Kuleli yerleşkesinin duvarlarında Mapping gösterisi ve İstanbul Boğazı’nda Türkiye’de ilk kez 200 İHA ile ışık gösterisi gerçekleştirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yılında İletişim Başkanlığı tarafından darbe girişimin önemli noktalarından Kuleli Askeri Lisesi yerleşkesinin duvarlarında video haritalama teknolojisiyle FETÖ'nün ihaneti, milletin ortaya koyduğu mücadele ve şehitlerin kahramanlığı görsel sunumla anlatıldı. Video haritalama gösterisinin ardından saat 22.38'de Kuleli semalarında 200 drone ile "15 Temmuz temalı ışık gösterisi" gerçekleştirildi. Gösteri sırasında gökyüzüne dronelarla 'Milletin Zaferi' yazıldı. Ayrıca dronelar ay yıldız, Türk bayrağı ve Türkiye haritası çizimi gerçekleştirdi. Drone gösterisini Beylerbeyi'ndeki 15 Temmuz Şehitle Makamı'nda izleyen vatandaşlar gösteriyi cep telefonlarıyla kaydetti. 

Yorumlar 44 Yorum Var
  • Ufuk Kaya 22.07.2020 14:24
    Ya yorumlar arasında adam yazmış koreden mi alınmış kaç para........ Kardeşim az gözlerinizi açın yahu... Güç göstergesi olarak görmeyin hangi zamanda bu kadar dış baskı görüpte dimdik ayakta kaldı devlet???
  • ÖNCE VATAN 22.07.2020 13:54
    gerçekten işte bu türkün gururu bunları farkındaysanız hep avrupa ülkelerinde gördük gıptayla izlerdik biz ne zaman böyle şeyler yapacağız derdik ama bu yükselişe kanı bozulan alçak hainler nedense memnun kalmıyor şu an türkiye 80 yılda yapılmayan 17 yılda 3 tane 80 yılda yapılmayanı 17 yılda yapıldı ama bunu kanı bozuklar kabüllenemez şerefi namusu vijdanı varsa yapılanları görür gerçi şeref namus olsa seçimi kazandıkları belediyelerden işçileri atmaz dılar ne dediler gelirsek ırk mesep ayırmadan namus şerf dediler nerde namus şeref yok ee ben nasıl inanayım ne olduğu belli olmayan kişilere saygılar
  • Nezir 16.07.2020 12:06
    Ğurur verici, muhteşem.
  • Göktürk 16.07.2020 10:45
    Türkiye'nin teknolojide geldiği noktayı gösteren en güzel gösteri emeği geçen herkese teşekkürler.Yirmi yıl önce havaifişek bile fırlatamıyorduk
  • oğuzhan 16.07.2020 10:42
    Dron larda sürü teknolojisinde geldiğimiz boyut ibrete şayan olmuş.Bunun Savaş ortamında kullanılacak dornlara katacağı artıları düşünemiyorum.
Daha fazla yorum görüntüle