Gerçekleştirebilseydiniz tiyatro der miydiniz?

Haber 7 Yazarı Esra Elönü, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 'Tiyatro' naraları atanlara yönelik köşe yazısında önemli detaylara değindi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2020 11:54 GÜNCELLEME 17.07.2020 11:55 GÜNCEL
Gerçekleştirebilseydiniz tiyatro der miydiniz?
Gerçekleştirebilseydiniz tiyatro der miydiniz?

Esra Elönü'nün köşe yazısı:

 

 

İnsan insanın bahçe katıdır, ya orada kalıp bir kahvelik muhabbete razı olacaksınız ya da bir kat daha çıkıp şaşırmayı göze alacaksınız.

 Şaşırmak bende tokluk hissi uyandırıyor. Hayrete açlık bu Dünyada değil onu anladım.

 

 

 Makamları farklı olsa da ben bu şarkıyı bir yerden hatırlıyorum dedirten şeydir sizi şaşırtmayan. Ya da şöyle açalım “ Sahipleri farklı olsa da ben bu kazığı daha önce yemiştim” hissine nazırdır şaşırmayışımız. Şaşırmamak, başı belli olduktan sonra sonunu sizin bağladığınız dramın adıdır. Kendinizi hazırladığınız bir yolculuğun cam kenarıdır koltuğunuzun rahatlığı değil  gördüklerinizin aynılığıdır şaşırmamak.

Bu yüzden insanları kat kat gezip şaşıracağınız muhabbetlere, mesafesizliklere girmeyin derim . Bahçe katı güzeldir.

Şimdi uzatmalı kablo mahiyetindeki bu giriş yazım için bir priz arıyorum çünkü bağladığım yer sizin de hiç şaşırmayarak attığınız konuma denk geliyor.

 Bütün keskin nişancılar 15 Temmuzda hayretimizi de kurşunladılar. Hayretimiz ve şaşırmışlığımız da kurşuna dizildi. Fermuarlı bir çuval düşünün içine bütün leşleri tıkmışsınız ağız ve göz çizdikten sonra insan olmuyorlar robot leş kargaları oluyorlar .. 

Bu fermuarlı gübre çuvalları, ellerinde çakılarla sizin kelimelerinizi çalmışlar kavramlarınızı gasp etmişler. İrfanınızı deşmişler, bir sofrada kardeş olup size ekmek uzatana abi demekten ürkütmüşler.

Ablalık maklubeden put yapıp afiyetle sunan Fetö kraliçelerine rütbe olmuş. “İmam” ev imamı, iş imamı, stüdyo imamı, dershane imamı.. Bunlar imanınızı taşlarken bizi oyalayıp imam kavramı da o tertemiz cami saflarından çalmışlar. Minareyi çaldıktan sonra kılıfına da “hizmet” diyerek birbirmize el uzatmayı da kana bulamışlar. Kısacası şerefin alfabesinden harf çalarak şerefsizliğin külliyatını basmışlar.

Bu meseleye de şaşırmayışımız cepte dursun.

Makyajları,  sahte gözyaşlarıyla  akmayacak kadar gerçek.

Bugünlerde inli insiz bütün fotokopi şahsiyetsizler tekrar gargara yapmaya başladılar. Bu asidi kaçmışları yine kim çalkaladı diye sorarsanız yine şaşırmayacağınız cevaplar veririm. Bizim gafletimiz çalkaladı. Bizim 15 Temmuzu unutuyor oluşumuz bu farelere delik sevinci.

Bakın Belgesel çekim setine girseler bilumum hayvanların jürisinden geçemeyecek kötü oyunculukla neler yapmaya çalışıyorlar. Oğullarının suçsuz olduğunu söyleyip, telefon kameralarından fetö oyması kaşlarını düzelterek böğüren Fetö kraliçelerini görüyorsunuzdur. 

Kelepçeyi şeref bileziği olarak adlandırıyor. Yoo şeref bileziği değil de 15 Temmuzda yapmayı düşünüp de yapamadığınız gerdan kıra kıra oynayamadığınız düğünün elinizde kalan takıları bunlar. Bozdurup bir ahıra girersiniz artık yatırım önemli tabi.

16 Temmuz sabahı annelere babalara öpecek evlat bırakmayan şu cellatlara bakar mısınız oğullarını istiyorlar.

  Arafta Sorular programımda en genç 15 Temmuz Şehidi Mahir Ayabak’ın annesi Muteber Ayabak’ı ağırlamıştım.. Ben Muteber Ayabak’ı ayakta kalan son gözyaşı ırmağı olarak tanımlayabilirim. Hançer öyle içerdeki, ne kadar kalbine inersen in, o hançeri oradan Mahir’in anne diye seslenmesi çıkarabilir. Diyor ki Muteber Ayabak “  KHK Mağduruyum diyorlar bana kaybettiğim evladımı geri versinler ben de onların mağduriyetlerini gidereyim. Onlar işlerini kaybettiler ben evladımı kaybettim. Onların nefes aldıklarını bildikleri evlatları var ben Mahirime sarılmayı çok özledim.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Nasıl ki bugün Diyarbakır anneleri evlatlarını onlardan çiçek çiçek koparan Kandilin eteklerine dizilip evlatlarını teröristlerden istiyorsa, siz de gidip Pensilvanyada oturan o Ebu Cehil’den teröristten çocuklarınızı isteyin.

Fetö’nün Siyasi Ayağı yok terliği var.

O gece şehadet erleri sokaklarda köpeklerle boğuşurken kahvesinden köpük sayan ayağı terlikli kim varsa siyasi ayak odur.

O geceye tiyatro diyen kimse, siyasi ayak odur. Hep söylerim yine söyleyeceğim. Eğer başarılı olsalardı “darbe” yaptık diyeceklerdi. Başarısız oldukları için “Tiyatro” diyorlar.

Siyasi ayakla topa vurmaya çalışıyorsun ama kendi kalene…

O terliğin içine düşmüş bir anahtarlık gibi poz veren sizlerden anma törenine katılmanızı zaten beklemiyorduk , çirkefliğinizi çamurunuzu içi şehadet dolu şehit yakınlarına sıçratmayın yeter!

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    fetö simya sanatı büyüleme sanatı ile insanları etkiledi.alim hoca ayağı peygamberlerle görüşüyor ayağına milleti uyuttular.bence gülen 1 numaralı tiyatrocu duzakçı yalandan ağlamalar şekilden şekile girmeler bir anda normala dönüp konuşmalarını düzeltmeler gülen babası iran ermenisidir annesi rabin ismi yahudilerde vardır.gülen erzuruma yerleşmesi ülkenin en dindar şehrinden içimize girmiştir.sonra izmirin en dindar takvalı vakfı kestane pazarından içimize sunulmuştur.hepsi planlı din adına tek söz son söz bizim olmadı istediler
    Cevapla
  • TUĞRUL 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüntüsü ile pitbul köpeğini andırıyor. Ağzının üzerine b. .. kürekle vurasım geliyor.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C razı olsun bacım. Bizimle birlikte önceki ve sonraki nesillerin hakkını ALLAH C.C alacaktır bunlardan ve hala hala hala hizmet edenlerden inşallah
    Cevapla
  • Fevzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazıyla gönlümü soğuttunuz elinize dilinize kaleminize sağlık.
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    darbe olsa 2 kukla olacaktı - biri kemal biri meral kemal cankayaya meral başbakan - kendi diliyle söyledi meral
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR