Kanal7 Ankara temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet sunduğu, Mehmet Şahin, Ali Özkaya ve Selami Altınok'un konuk olduğu, Kanal 7'de yayınlanan İskele Sancak programında 15 Temmuz'da yaşananlar masaya yatırıldı. Programa bağlanan dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, darbecilerin Ankara'da Özel Harekat Dairesi'ni bombalamasıyla birlikte o dönem Güneydoğu'da bulunan Özel Harekatçı'ların Ankara'ya geliş hikayesini anlattı. 

Ala'nın açıklamalarından satır başları:

Ankara'da Cumhurbaşkanımız, Başbakan, MİT Müsteşarı ve benim için özel TİM oluşturmuşlardı. Bunların hepsinin yargılanması devam ediyor. Benim evime kadar geliyorlar. Evin kapısındaki polisler müdahale ediyor. Ben teşkilata ateşle karşılık verin emrini verdim. Sayın Başbakan ile duruma el koymak için değerlendirmelerde bulunduk ve teröristlere karşı gerekli cevabın verilmesi adına adımlarımızı attık. 

GÜNEYDOĞU'DAKİ ÖZEL HAREKATI ÇAĞIRDIK

Bunlar bazı yerleri işgal ettiler. Bizim Özel Harekatçılar güneydoğuda görevdeydiler. Burada çukur eylemlerine karşı milleti savunuyorlardı. Ankara'daki kuvvetler yetersiz diye oradaki Özel Harekatı Ankara'ya getirme kararı aldık. Ulaştırma Bakanımızı aradım. Güneydoğudaki Özel Harekatı hangi uçak varsa Ankara'ya getirmelerini rica ettik. Ankara'ya uçakla getirdik fakat o gün Ankara hava sahası teröristler tarafından kontrol altına alınınca Nevşehir üzerinden karayoluyla Ankara'ya taşıdık. Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda 49 şehit vermiştik. Daha sonra burayı kontrol altına alabilmek için çalışmalar yürüttük. 

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Atalay Arslan 17.07.2020 07:48
    Bu bir darbe degildogrudan Türkiyeyi isgal girisimiydi.Sinirlardan pkk-pyd güneydoguya girecek,abd üssün güvenligidiye adana ve cevresini zaptedecek,geriye kalan topraklarda suriye gibi parcalanacak ic savas cikacakve Türk devleti yokolacakti.Buplan yillardir yapiliyordu ve bu kadar hain özel olarak yetistirilmisti ama hesap etmedikleri bir sey vardi o da zor duruma düsünce Türkün ince akli devreye girer ve her türlü oyunu bozardi.Türk devletinin koruyucusu yine Türk milletidir.Öyle mavikravati kirmizi kravatla degistirmekle seni kimse kaale almaz .Iki fincan kahve ,kirmizi kravat,ve sonrada kontrollü darbe öylemi..gec onlari.Biz kimin ne oldugunu cok iyiy biliyoruz.Zamanini bekle...
  • Yörük GURD 16.07.2020 21:39
    Hamd olsun büyük bir belayı millet olarak def ettikte. Koskoca Meclisin-Cumhurbaşkanlığın-Başbakanlığın ve önemli muhtelif kurum-kuruluşlarımızın hava savunması sıfırmış.
  • ESPANYOL 16.07.2020 16:28
    yav kimler bilmez bizim tarihimizi geçmişimizi dışardakıler biliyoda içerdekiler neden bilmiyo anlamıyorum bir ölürüz amma bin doğarız artık uyanma vakti ve kühreme zamanı geldi hazır olalım milletlerimiz maşşşalllahhh
  • denk 16.07.2020 15:37
    obama denen korkağın planı idi. pkklılarla mücadele edemeyelim diye bir hamlede türkiyeyi bölmek için türkiyeye kurduğu tuzaktı bu abdnin.
  • Çepni 16.07.2020 15:33
    Özel harekat daire başkanı Behçet oktay cinayetinin aydınlatılmasını vatandaş olarak devletten istiyorum...49 şehidimizede ayrı ayrı ALLAHtan rahmet ailelerine sabır diliyorum.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek