İletişim Başkanlığı'ndan hafızalara kazınan 15 Temmuz programı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 15 Temmuz kapsamında gerçekleştirdiği program ve faaliyetleri yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2020 17:30 GÜNCELLEME 16.07.2020 17:30 GÜNCEL
 İletişim Başkanlığı'ndan hafızalara kazınan 15 Temmuz programı
İletişim Başkanlığı'ndan hafızalara kazınan 15 Temmuz programı

İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz için İletişim seferberliği başlattı. Milletin zaferi anma programlarında dijital çalışmalar öne çıktı.

 

MİLLETİN ZAFERİ AKILLARA KAZINDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde yurt içi ve yurt dışında düzenlenen programların koordinasyonunu yürüten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, dördüncü yılında 15 Temmuz ruhunu, teknolojinin imkanlarını da kullanılarak anma düşüncesiyle yenilikçi projelere imza attı.

 

SON TEKNOLOJİ KULLANILDI

İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz Destanı için özel olarak bestelenen senfoniden Dijital Gösterim Merkezlerine, Kuleli yerleşkesinde mapping ve drone gösterisinden uluslararası online panellere kadar geniş bir yelpazede Milletin Zaferine yönelik farkındalığı artıracak çalışmalar gerçekleştirdi.

"15 TEMMUZ'U ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmaya devam ediyoruz. Amacımız FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı aziz milletimizin ortaya koyduğu destansı direnişi unutturmamak. Şehitlerimizin hatırasını yaşatacağız. Milletimizin zaferinin hafızalarımızda her daim diri kalmasını sağlayacağız. 15 Temmuz’u sanatın, bilimin ve teknolojinin imkanlarından faydalanarak tüm dünyaya anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

15 TEMMUZ'A ÖZEL SİSTEM

Programların hazırlık, uygulama ve değerlendirme süreçlerinin takibi ve raporlanması için İletişim Başkanlığı bünyesinde “15 Temmuz Proje Takip Sistemi” kuruldu. 

Bu kapsamda İletişim Başkanlığı koordinasyonunda bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından yurt içinde ve dışında yaklaşık 3 bin program ve faaliyet gerçekleştirildi.

Bu kapsamda yürütülen faaliyetler şöyle:

- Kuleli yerleşkesinin duvarlarına milletin darbecilere karşı ortaya koyduğu mücadeleyi video haritalama (mapping) teknolojisi kullanarak görsel bir sunumla aktardı.

- Kuleli yerleşkesi semalarında Türkiye’de ilk kez 200 drone ile “15 Temmuz temalı ışık gösterisi” de gerçekleştirdi.

- Dünyanın önde gelen bestecilerinden Fahir Atakoğlu, 15 Temmuz Milli Mücadele ruhunu, İletişim Başkanlığının öncülüğünde notalara döktü.

- FETÖ’nün uluslararası yapılanması, 15 Temmuz darbe girişimi ve Türk milletinin direnişi dünya kamuoyuna anlatmak üzere “15 Temmuz 15 Panel” başlıklı program hayata geçirildi. Paneller 15 ayrı ülkede düzenlendi.

- Bursa, Çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır’da açılan Dijital Gösterim Merkezlerinde 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi ve kazanılan zaferi dijital ortamda sergiliyor.

-Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan “15 Temmuz Milletin Zaferi” adlı 3D dijital gerçeklik videosu, İletişim Başkanlığı’nın bu yıla özel olarak ürettiği VR gözlüklerinin de ilk içeriği olma özelliğini taşıyor.

- FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılına özel hazırlanan "15 Temmuz" temalı koreografi, Ayasofya Meydanı'nda sergilendi.

- "15 Temmuz 2016: Dünya Demokrasileri İçin Milat" mesajının vurgulandığı filmde, Türk milletinin destansı bir mücadeleyle dünya demokrasi tarihinde bir ilke imza atarak darbe girişimini püskürtmesi canlandırıldı.

-  geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve askeri darbeler konusunda ilk ve tek büyük veri çalışması olan Uluslararası Anti-Darbe Hekatonu, bu yıl da devam etti.

- 15 Temmuz’da şehit olan 251 vatandaşımızın isminin, Türkiye haritası üzerinde her parçasında “Kahraman Şehit” ifadesinin bulunduğu tuvallere yazıldığı bir çalışmaya da imza attı.

- Tüm kurumların 15 Temmuz’a ilişkin program ve projelerinde içeriğin yanı sıra görsel bir bütünlüğün de sağlanması amacıyla İletişim Başkanlığınca 15 Temmuz logosu başta olmak üzere hazırlanan kurumsal kimlik çalışması güncellendi.

- İletişim Başkanlığı, “15 Temmuz Mehteri” ve “Yiğitler Destanı” adlı müzik eserleri ve kliplerinin yanı sıra 15 Temmuz temalı birçok kısa film, video ve görsel ile sosyal medya mecralarında da milli birlik ve demokrasi zaferinin anılmasını sağladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR