Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar FETÖ'nün Türkiye'nin bekasını hedef alan hain darbe girişimine kalkıştığı 15 temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) hazırladığı Türkiye'nin 81 ilini, "15 Temmuz ve Hissettikleriniz" temasıyla buluşturmayı hedefleyen; BİZ81İZ 15 Temmuz’a tanıklık etmiş herkesin buluştuğu Dijital Hafıza Projesi'ne destek verdi.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Cumhurbaşkanımızla haberleştikten, onların hava yolunu kullanacağı kesinleştikten sonra tabii biz çok tedirginiz. Uçakla da gelseler ayrı dert, helikopterle de gelseler ayrı dert. Ablamlar yanlarında çocuklar yanlarında. Daha o zaman Sadık Eymen 1 buçuk yaşında. Herhangi bir saldırı olma ihtimali tabii ki yüreğimiz ağzımızda devamlı dualar ede ede o yol hiç bitmedi diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise, "Asker köprüye çıktı ve polislerin silahlarını aldı bilgisi geldi. Benim tabii kafamda şimşekler çaktı herhalde bir darbe girişimi var. Yoğun bir hava tehdidi olduğundan helikopterle gelmek daha emniyetli olabilir diye düşündüm çünkü pistleri de kapatabilirler kolaylıkla. Onu söyledim ama karar verilmişti." ifadelerini kullandı.

.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • mustafa 17.07.2020 21:39
    Saat kaçta olursa olsun, korkmayın, bir daha böyle bir şeye cüret ederlerse, onların muvaffak olacağı bir rejimde hakaret ve zillet içinde yaşamaktansa vatan için şerefimizle ölmeyi tercih eden bir milletiz biz.
  • serkan 17.07.2020 17:09
    Rabbim Sizleri Korusun Güzel İnsanlar.
  • Adnan 17.07.2020 13:32
    15 Temmuz Darbesini yapanları Allah kör edip saat 21'de yapma gafletine düşürmeseydi sonumuz ne olurdu Allah bilir. Şükürler olsun.
  • s.a. 17.07.2020 10:06
    Hainlikleri aşikardır ki bu sebeple 15 Temmuz gecesi televizyonlarda halkın huzuruna çıkacak yüzleri de olmadığından kalkışma bildirisini bir spikere okutmuşlardır. Kalkışma bildirisini 15 Temmuz gecesi halka okuyacak genel kurmay düzeyinde bir komutan olmaması beni oldukça rahatlattı. Sabaha kadar bu teröristlerin derdest edilip toplanacağına olan inancım hiç eksilmedi. O teröristlerin bu memleketin başına şer olarak açmak istedikleri belaları ALLAH c.c. hayra çevirdi. FETÖ'den temizlenen şanlı ordumuz Dünya'da desten yazıyor Elhamdülillah.
  • s.a. 17.07.2020 10:03
    Ben 12 Eylül 1980 ihtilalinde 13 yaşındaydı. Hatırlıyorum. 80 ihtilalinde genel kurmay başkanı Kenan EVREN ve diğer 4 kuvvet komutanı birlikte televizyona çıkıp biz darbe yaptık dedi. Bu durum 80 ihtilalinde ordunun emir komuta zinciri içinde topyekün darbe yaptığının göstergesiydi. Yaşanan sağ - sol çatışması sebebiyle can ve mal güvenliği kalmayan vatandaş askerin bu güvensiz ortama bir dur demesini de bekliyordu zaten. (Gerçi daha sonra bu güvensiz ortamın oluşmasını bizzat askerin planladığı ve uyguladığı anlaşıldı.)
Daha fazla yorum görüntüle