İletişim Başkanlığı Twitter üzerinden, 'Türkiye neden Irak'ta?' başlıklı paylaşımda bulunuldu. 

İletişim Başkanlığı paylaşımda su ifadeleri kullandı;

Özellikle sivillere ve doğal kaynaklara yönelik gerçekleştirilen eylemler, çocuk kaçırma vakaları, Pençe operasyonlarını kaçınılmaz kıldı.

Pençe Kartal Harekâtı ile 25’in üzerinde savaş uçağı daha önce belirlenen hedeflere, SİHA’lar ile birlikte hava harekâtı gerçekleştirdi.

300 kilometrelik bir hatta ve hiçbir Iraklı güvenlik gücünün bulunmadığı alanda gerçekleştirilen Pençe Kaplan Harekâtı ile hedeflenenler nedir?

Kandil'in izole edilmesi ve Sincar bölgesinde baskının artırılması

Terör örgütünün Irak-Suriye bağlantısının kesilmesi

Türkiye, özellikle DEAŞ başta olmak üzere, Irak ve Suriye’de yürütülen terörle mücadeleye verdiği destekte olduğu gibi; bölgenin istikrarsızlaşmasını önlemek, ulusal güvenliğine karşı terör saldırılarını engellemek ve mülteci akınlarını önleyecek önlemleri almayı sürdürüyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Timur 21.07.2020 06:46
    Her zamanki gibi sadece kendimize değil, sadece türkçe değil, bu video vb tanıtımların, anlatımların ingilizce,arapça,farsça, ibranice vb uyarlamalarını yaparak tanıtmak gerekir. Ülke Dışındaki algı çalışmaları başka türlü kırılamaz.
  • BU BIR IHBARDIR ! 20.07.2020 23:24
    Arkadaslar , youtube da senelerdir, BILHASSA AYASOFYA ACILIS KARARINDAN SONRA, Osmanli ,Turk Erdogan dusmanligi yapan GUYA SEYH DEYYUSLAR turedi,buyuk bir algi operasyonu yurutuyorlar,ingilizce bilen arkadaslar lutfen asagida verecegim adreslere girip bunlara gereken cevaplar verilsin hatta youtubedan gayri kendi sayfalari var belki aramizda HACKERLER varsa bunlari yasatmamak lazim.Dedigim gibi Turkiyemize dusmanlik yaparlarken de Ruslara ,Sirblara,ortodoxlara,Irana,Esede de serenadlar duzuyorlar,TURKIYEMIZE SALDIRI YAPILMASI ICIN ALGI OLUSTURUYORLAR.Lutfen ilgilenelim: https://www.youtube.com/watch?v=2VIW5htmh8I https://www.youtube.com/watch?v=XaRi5U_tXYI&t=209s www.imranhosein.org
  • TRT World'e Destek 20.07.2020 22:23
    Alınan yerler ilhak edilmeli, dağların bittiği yere kadar hemde. Musul ve Kerkük bizimdir.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek