Sağlık Bakanlığı'ndan test iddialarına yalanlama!

Sağlık Bakanlığından, "Türkiye'de kullanılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin doğruluğunun düşük olduğu ve Bakanlığın farklı birimlerindeki görev değişikliği ve ayrılmaların bu konuyla ilişkili olduğu"na dair iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 13:53 GÜNCELLEME 23.07.2020 15:17 GÜNCEL
Sağlık Bakanlığı'ndan test iddialarına yalanlama!
Sağlık Bakanlığı'ndan test iddialarına yalanlama!

Bakanlıktan, bir internet sitesinde yayınlanan habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye'de kullanılan koronavirüs testlerinin doğruluğunun düşük olduğuna ve Bakanlığın farklı birimlerindeki görev değişikliği ve ayrılmaların bu konuyla ilişkili olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

 

Kovid-19'un başlamasının ardından ilk dönemde kullanılan tanı kitlerinin, virüsün tek geni üzerinden teşhis koyan kitler olarak tek yerli üreticiden temin edildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlerleyen dönemlerde farklı üreticilerin çok gen üzerinden tetkik yapan kitlerinin de ülkemizde ruhsatlandırılması ile farklı tedarikçilerden de temin imkanı ortaya çıkmıştır.

 

 

Bugün gelinen aşamada, tanı kitleri ile ilgili alımlar Devlet Malzeme Ofisi'nin (DMO) tedarik yöntemi ile kataloğuna girmiş ürünler arasından yapılmaktadır. Kataloğa giren tüm kitlerin uluslararası kabul edilmiş standartları karşılayan kitler olması gerekmektedir. DMO üzerinden tedarik edilen ve halen Halk Sağlığı Laboratuvarlarımızda kullanılmakta olan kitler de uluslararası standartlarda olup duyarlılıkları yüzde 90'ların üzerindedir.

Öte yandan, haberde bahsi geçen Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan Prof. Dr. Selçuk Kılıç, kadrosunun bulunduğu üniversite tarafından yapılmış olan görevlendirme süresinin sona ermesi nedeniyle kurumdan ayrılmış ve üniversitedeki öğretim üyeliği görevine dönmüştür. Haberde yer alan iddiaların gerçekle bağlantısı olmadığı gibi Prof. Dr. Kılıç'ın asli görevine dönüşünün ya da Bakanlığımızdaki diğer görev değişiklilerinin bu konu ile ilgisi bulunmamaktadır."

YORUMLAR 4
  • Mümine 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya da da benzer haberler yayıldı koronovirüs kiti bitmiş test yapılamıyor diye. Testlerin güvenilirliği%60 diye oran bile vererek haber yayıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı hastanelerde hala fetöcüler var özellikle yalan yanlış haberler yayıyıyorlar. Test kiti yok hastaları yatıracak yeryok diye millette inanıyor bu hainlere
    Cevapla
  • vatansevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu başarı kıskanıldığı için olabilir mi? HAİN daima hainliğini yapacak ama suç bizde bu çürükleri pandemi zamanında o çok hayran oldukları AB ve ABD ye göndermeliyiz ki anlasınlar TÜRKİYE nin büyüklüğünü.
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    hindistan ispanya veya italya gibi olsaydık bakanlık yandıydı hala neyin peşindeler anlamıyorum bilinmeyen bir hastalıkla başarı ile mücadele edenleri bi rahat bırakın artık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR