25 Temmuz 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

24 SAAT AÇIK
Erdoğan, Ayasoyfa’da ilk namazın ardından “24 saat açık kalsın” talimatı verdi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra ilk cuma namazı kılındı. 350 binden fazla vatandaşın akın ettiği Ayasofya'da sela ve ezan minarelerden okundu. Sela'nın ardından Başkan Tayyip Erdoğan, Kur'an-ı Kerim tilavet etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde irad edilen ilk hutbeye kılıç kuşanarak çıktı. Kılınan namazın ardından Erdoğan ve MHP lideri Fatih Sultan Mehmet’İn türbesinde ziyaret etti. Erdoğan, Ayasofya Camii’nin 24 saat açık olması talimatını verdi.

 

BESLEME BASIN SAHNEDE
Birgün ve Cumhuriyet nefret kustu

Türkiye, Ayasofya'nın 86 yıl sonra asli hüviyetine kavuşmasını büyük sevinçle karşılarken İslam düşmanı vesayetçi zihniyet de Müslümanlara nefret kusmaya başladı. BirGün gazetesi yazarı İbrahim Varlı tarihi günün sevincini yaşayan sarıklı cübbeli insanların videosunu paylaşıp "Bu yobazlar sanıyorlar ki memleketi onlara bırakacağız..." ifadelerini kullandı. Cumhuriyet gazetesi de Ayasofya'nın ibadete açılması sonrası Müslümanların tekbir getirmesinden rahatsızlık duydu.

 

ŞIMARIK ÇOCUK
Yunanistan’a yanıt: Avrupa’nın şımarık çocukları yine hezeyana kapılmıştır

Dışişleri Bakanlığı, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının ardından Türkiye'yi hedef alan Yunanistan'a çok sert yanıt verdi. Son dakika açıklamasında, "Ayasofya’da yeniden secdeyi içlerine sindiremeyen Avrupa’nın şımarık çocukları yine hezeyana kapılmıştır. Tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafaların, şanlı Bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege’deki akıbetini iyi hatırlamaları gerekir." denildi.

 

100 YILIN OLAYI
Ayasofya Camii’nin ibadete açılması dünya basınında yankı buldu

Ayasofya’nın 86 yıllık aradan sonra tekrar cami olarak açılması dünya basınında da büyük yankı buldu. İran devlet televizyonu, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasını, "yüzyılın en önemli olaylarından biri" olarak niteledi. Katar basının da övgüyle bahsettiği olaya ilgili Japon basını da büyük ilgi gösterdi.


FARK AZALIYOR
Son 24 saatte 937 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 17 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 24 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 937 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 224 bin 252, can kaybı 5 bin 580 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Toplam test sayımız 4,5 milyona yaklaştı. İyileşen hasta sayımızla yeni vaka sayımız arasındaki fark azaldı” açıklaması yaptı.


TEST ZORUNLU
Fransa’ya gidenler kovid-19 testi yaptırmak zorunda

Fransa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye dahil 16 ülkeden gelecek yolculara havalimanlarında Kovid-19 testini zorunlu kıldı. Uygulama 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girecek.


F-35 KODLARI ÇALINDI
ABD-Çin arasındaki siber hırsızlık olayında dev iddia

ABD Adalet Bakanlığı, iki Çin vatandaşına siber casusluk düzenledikleri gerekçesiyle suçlamalar yöneltti. Reuters'a göre, Li Şiayu ve Dong Zaçi terabaytlarca silah tasarımı, ilaç bilgisi, yazılım kodu ve kişisel veri çaldı. ABD medyasında yer alan iddialara göre Çinli ajanların muhbir olarak kullandığı bir Singapurlu bilişimci sayesinde F-35’lerin bile kodlarına ulaştığı iddia edildi.

 

PUTİN KONUŞTU
Putin: Durum bizim için çok hassas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan-Ermenistan çatışması hakkında 10 gün sonra ilk açıklamasını yaptı. Putin, sınırındaki çatışmaları yakından izlediklerini ve bu durumun Rusya için çok hassas olduğunu belirtti.

 

İŞTE RUSLAR 
Rusların Libya’daki askeri varlığı belgelendi

ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Rusya'nın güvenlik şirketi Wagner aracılığı ile Libya'da askeri ekipman konumlandırmaya devam ettiğine ilişkin uydu fotoğrafları yayınladı. AFRICOM komutanı Gregory Hadfield "Uydu fotoğrafları, Rusya'nın geniş çaplı varlığını gösteriyor. Rusya, Libya'da bir tutunma noktası aramaya devam ediyor." dedi.

 

AVRUPA ZORA GİRDİ
Galatasaray, Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı

Süper Lig'in 34. ve son haftasında Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. 90+2. dakikada Blanco’nun golüne engel olamayan Sarı Kırmızılılar bu sonucun ardından Avrupa bileti için Alanyaspor'un puan kaybetmesini bekleyecek.


HATAY TALİP OLDU
Bektaş: Alanya’dan teklif yok Hatay’dan var

A Milli Takım'da Şenol Güneş’in yardımcılığını bırakan Bayram Bektaş'ın ismi Süper Lig ekipleriyle anılmaya başladı. Haber7’ye konuşan Bektaş,  Aytemiz Alanyaspor'dan teklif almadığını ancak Süper Lig'e yükselen Hatayspor'un kendisiyle görüşmek istediğini belirtti.


SON ADAY KAPI
Lille, Burak Yılmaz’dan sonra Mustafa Kapı ile de anlaştı

Fransa Lig 1 ekiplerinden Lille, Burak Yılmaz'dan sonra Galatasaray ile sözleşme uzatmayan 17 yaşındaki Mustafa Kapı ile anlaştı. Anlaşmanın 5 yıllık olduğu öğrenilirken sarı-kırmızılı kulübün 300 bin Euro yetiştirme bedeli kazanacağı belirtildi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • DEĞİL Mİ 25.07.2020 16:47
    iğneden ipliğine o F35 lerin her şeyini rusya çin kuzey kore her şeyini öğrensinler hiçe çıksın bakalım ne işe yarayacak o çok övündüğünüz 35 ler
  • Osman 25.07.2020 15:36
    Çin çaldı verileri evet doğru. Bu J-31 nasıl hortladı sanıyorsunuz ? Uçak F-35’in aynısı tek farkı çift motorlu olması
  • Manisalı 25.07.2020 14:27
    Parasını verdiğimiz halde bize vermiyorlardı.şimdi turşusunu kurşunlar bakalım.
  • Mustafa 25.07.2020 14:14
    Ha haha hay beter olun
  • dokuntu f35 25.07.2020 13:36
    zaten ilk piyasaya ciktigindan bu yana sorunlar hic eksik olmadi bu ucagin abd de cok sisirmisti simdi ucagimndokuntuydu diyemiyor bahaneler ariyir yok efendim Turkiye S400 ler aldi bu yuzden rus yazilim kodlarini caldida ucak sikinti veriyor diyecekti olmadi simdi cin yazilimini caldida ondan sikinti veriyor diyecek desene biz bu ucagi urettik sisirdik ama hic sorunu bitmedi urettigimiz ucak kof cikti diye oraya biraya iftira atacagina
Daha fazla yorum görüntüle