26 Temmuz 2020 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Hülya TAŞ

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

9 İLE DİKKAT ÇEKTİ

Son 24 saatte 921 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 16 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 25 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 921 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 16 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 225 bin 173, can kaybı 5 bin 596 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Son 1 haftada PNÖMONİLİ hasta sayısı ORANI en çok azalan illerimiz: Artvin, Muş, Denizli, Düzce, Erzurum. En çok artan illerimiz: Isparta, Kocaeli, Mardin, Karaman” açıklamasını yaptı.

 

AYASOFYA CEVABI

Erdoğan: Gerekirse daha fazlasını yapmaktan çekinmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amasya Çevreyolu’nun açılış törenine telekonferansla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ayasofya, Libya ve Ege konularında Yunanistan ve diğer ülkelerin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan 86 yıl sonra Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına Yunanistan'dan gelen tepkileri kastederek, "Son günlerde çok fazla gürültü çıkaran ülkelerin hedefi Ayasofya değil, bizim buradaki varlığımız. Zorbalıklar karşısında vereceğimiz cevabı fiilen veriyoruz. Gerekirse daha fazlasını yapmaktan da çekinmeyiz." İfadelerini kullandı.

 

6. KEZ GENEL BAŞKAN

Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak girdiği Kurultay’da başkan seçildi

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu, altıncı kez genel başkan seçildi. Daha önce adaylıklarını açıklanan Aytuğ Atıcı, Tolga Yarman ve İlhan Cihaner yeterli imzayı toplayamayınca Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak gösterildi. Cihaner, imza vermek isteyen üylere tahdit ve şantaj yapılarak imza vermekten vazgeçirildiğini söyledi.

 

OTOMOBİLCİLERE SERT TEPKİ

Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota kredi paketi kapsamından çıkarıldı

Türkiye'de otomobil fiyatlarının bir anda yükselmesinin ardından bankalardan flaş hamle geldi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak açıklama yaparak; Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının araçlarındaki fiyat artışları nedeniyle kredi paketi kapsamından çıkarıldığını duyurdu.

 

İLK VAKA

Kuzey Kore, salgının 7. ayında ilk vakasını açıkladı

Çin'de aralık ayında ortaya çıkmasından sonra Kuzey Kore'de ilk koronavirüs vakası şüphesinin sınırdaki Kaesong şehrinde meydana geldiği bildirildi. Salgının başlamasından yedi ay sonra ilk vakasını duyuran ülkede lider Kim Jong Un, bu durumu "kritik" olarak değerlendirdi.

 

SKANDAL ZİYARET

Irak ve Suriye’de de görünen İsrail ajan Libya’da ortaya çıktı

Mossad Ajanı Bernard Henri Levy Irak ve Suriye'den sonra Libya'ya da el attı. Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, İsrail ile sıkı ilişkilere sahip Fransız yazar Bernard Levy'nin Misrata'yı ziyaret etmesiyle ilgili soruşturma talebinde bulunduğunu açıkladı. Levy’nin Terhune’yi ziyaret etmesine ise müsaade edilmedi.

 

FAKE FOTOĞRAF İLE TATBİKAT

Fransa ve Mısır Akdeniz’de tatbikata başladı

Mısır Ordu Sözcüsü General Tamir er-Rıfai'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Akdeniz'de, Mısır ve Fransa'ya ait iki fırkateynin katılımıyla ortak tatbikat düzenlendi.  Resmi açıklamayla birlikte tatbikata ilişkin paylaşılan fotoğrafta ise, Mısır bayrağı taşıyan fırkateynin, Fransız fırkateyni Aconit F713'ün bulunduğu kareye fotoğraf düzenleme yöntemiyle sonradan eklenmiş olduğu dikkat çekti. Paylaşılan fotoğrafın aslının, Amerikan Donanmasının resmi internet sitesinde yer aldığı ve 19 Eylül 2013 tarihine ait olduğu görüldü.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLİYORLAR

Polonya ebeveyn haklarını ihlal ettiği için sözleşmeden çekilecek

Polonya’da Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, düzenlediği basın toplantısında İstanbul Sözleşmesi'nden çekileceklerini duyurdu. Ziobro, Türkiye'de de tartışma konusu olan İstanbul Sözleşmesi'nden, okullarda cinsiyet eğitimini şart koştuğu, ebeveyn haklarını ihlal ettiği ve ideolojik unsurlar barındırdığı gerekçeleriyle çekileceklerini belirtti.

 

24 YIL SONRA VEDA

Emre Belözoğlu kariyerinin son maçına çıktı

Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, ligin son haftasında oynadıkları Çaykur Rizespor maçıyla birlikte futbolculuk hayatına noktayı koydu. Fenerbahçe’nin 3-1 kazandığı karşılaşmanın 63. dakikasında yerini Zajc'a bırakan Emre Belözoğlu, alkışlarla çıkarken, kaptanlık bandını da 17 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz'a taktı.

 

KAYSERİ VE MALATYA DÜŞTÜ

Ankaragücü’den sonra lige veda eden iki takım Kayseri ve Malatya oldu

Süper Lig'in son haftasında Ankaragücü'nün ardından Hes Kablo Kayserispor ve Btcturk Yeni Malatyaspor da lige veda etti. Kayseri evinde Trabzonspor’a 2-1 yenilirken Malatya da Gaziantep’e 1-0 mağlup oldu. Ligin diğer maçlarında şu sonuçlar alındı: Denizlispor 0 – Ankaragücü 1, Gençlerbirliği 0 – Beşiktaş 3, Konyaspor 2 – Alanyaspor 3, Göztepe 3 – Sivasspor 1.

 

ZAFER ERZİNCAN’IN

Aksaray’ı geçen 24 Erzincanspor 2. Lige yükseldi.

TFF 3. Lig 1. Grup final maçında 24 Erzincanspor ile 68 Aksaray Belediyespor karşı karşıya geldi. Gloria Sports Arena'da oynanan zorlu mücadeleyi Ethem Erboğa ve Uğurcan Bekçi'nin golleriyle 24 Erzincanspor 2-1 kazandı ve gelecek sezon TFF 2. Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • oktat 26.07.2020 22:20
    çöl savaşları kolay değil libya türkiyenin iki katı kadar ve çöl mısırı hafife alırsak sonu kötü olur mısır israil yenilgisini unuturmak için bütün gücü ile savaşacak
  • soner 26.07.2020 22:16
    mısır israile yenildi ama hırslanmış düşmanı küçük görürsek yeniliriz çöl de savaş kolay değil
  • İstanbul yeni... 26.07.2020 17:13
    Kendi dindaslarinin hazirladigi ama rahatsiz oluo bize uymadi deyip sozlesmeden hristiyan ulkeker bile vazgecerken bize musluman olarak hic uymayan İstanbul sizlesmesini neden iptal etmiyoruz sadece ismi İstanbul olmasindanmi o zaman kendimize uygun kendimize has bir sozlesme yapar isminide İstanbul yeni sozlesmesi yapariz
  • İstanbul yeni... 26.07.2020 17:08
    hiristiyan ulkeler İstanbul sozlesmesinden cekildi halen musluman olan biz neden İstanbul sozlesmesinden cekilmiyoruz ismi İstanbul diyemi eger isim onemliyse bizde kendimize has yeni bir sozlesme yapar ismini İstanbul yeni sozlesmesi yapariz
  • Salih 26.07.2020 14:57
    Bizdeki ahlaksızlar halen neden çekiliyoruz? Diye çemkiriyorlar.Rusya , İrlanda , Polonya v.b birçok ülke bu sözleşmeden çekildi.Halen ne bekliyoruz.???