Samsun'da kesime götürülen kurbanlık boğa ürküp sahibinin elinden kurtuldu. Üzerine çıktığı park halindeki hafif ticari araca hasar veren boğa, güçlükle sakinleştirildi.  

İlkadım ilçesi Güzeldere mevkiinde kurulan kurban pazar yerinde, dün mezbahaya götürülen yaklaşık 800 kilo ağırlığındaki boğa, gözü açılınca ürküp, kendisini sağa sola atarak sahibinin elinden kurtuldu. Bariyerleri aşan boğa, park halindeki 55 BAS 95 plakalı hafif ticari aracın üstüne çıktı. Aracın ön tampon, kaput ve tavan kısmında hasar meydana geldi. Yere düşen boğa güçlükle sakinleştirildi. 

'ÜRKÜP ARACIN ÜSTÜNE ÇIKTI'

Olayı gören Şevket Sami Saydam, kurbanlık boğanın kesim için götürürken gözündeki bağın açılmasıyla ürktüğünü söyleyerek, "Hayvan ürkünce çevrede kalabalık olduğu için bir anda sağa sola saldırmaya başladı. Herkes kaçıştı hayvan daha sonra aracın önünden üstüne çıktı. Sonra da yanına düştü. Kasaplardan biri yanaştı, yakaladı, ardından gözünü tekrar bağlayıp kesim alanına götürdü. Araçta hasar oluştu. Bir anda hayvan aracın üstüne çıktı, biz de görünce çok şaşırdık. En son hayvanın sahibi aracı yaptıracağını söyledi anlaştılar" dedi.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Uyuzlar Geçidi 01.08.2020 22:51
    Ucuzlar mahallesinde mı yaşıyorsun bileder. Ne bağışlaması, kurban niyetiyle alınan hayvan bağışlanır nerde görülmüş. Nerden bildin Allah 'ın daha çok sevap vereceğini, yurtlara mı çalışıyorsun
  • yusuf 01.08.2020 19:50
    Cogu kisi okudugu haberi anlamadan yorum yapmis
  • misafir 01.08.2020 19:33
    Şimdi gel de satarken, buyuk bir kazası yok de.
  • Adanalı 01.08.2020 18:40
    Kesen para için kestiren et için yapıyor bu işi izledimde sevabına kesen çok çok az hayvanlara eziyet yaparak
  • bitez 01.08.2020 18:24
    Böyle kurban olmaz.ama nerede Müslümanım diyende o ince fikir,hikmet,derin düşünce...Hz.Ali,savaşta öldürmek üzere olduğu kafir yüzüne tükürdüğü için nefsim karıştı seni öldürmekten vaz geçtim demişti.Bu durumu yaşayan kafir şaşırmış öyleyse senin dinin haktır ve Ben İslam'ı kabul ediyorum demişti..O hayvana o kadar korku eziyet çektikten sonra kurban ibadetinin manevi ortamı kaybolduktan sonra sahipleri kesmekten vaz geçselerdi bir yere o hayvanı bağışlasalardı ( sakin bir ortamda kesilmesi gibi) eminim Allah CC kurbanı kesmiş gibi sevabı onların hanesine fazlasıyla yazardı.
Daha fazla yorum görüntüle