ABD’nin Suriye'de terör örgütleriyle birlikte hareket etmesini yorumlayan Terör ve güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, söz konusu petrol anlaşmasının Suriye ile Irak'ı böleceğini söyledi. Ağar, YPG/PKK'nın sürek isim değiştirmesinin ve yapılan anlaşmaların adım adım proxy (yancı) devlet oluşturmaya hizmet ettiğini açıkladı.

ABD’nin Suriye’de maşa olarak kullandığı terör örgütü PKK/YPG ile bölgedeki petrol için korsan anlaşma yapması büyük tepki çekti. Ağar, bu topraklar üzerinde Proxy/vekil devlet kurmayı amaçlayan ABD'nin çok yönlü, yıllara yayılan projesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abdullah Ağar'ın açıklamalarından satır başları;

Ezidi dramı üzerinden PKK'yı meşrulaştıran bir ABD fotoğrafıyla karşı karşıyayız. Hem canavarla beraber parçalıyorlar hem de Ezidilerle beraber ağlayıp Ezidilerin vatanlarına çöküyorlar ve burada kendilerine bir destan yazıyorlar. 

PETROL ANLAŞMASININ 4 BAŞLIKTA KARŞILIĞI VAR

Petrol anlaşmasının hem siyasi, hem askeri, hem ekonomik, hemde idari çıkarımları var zaten bu  4 başlığı onlar söylüyor. Bir diğer tarafıyla da YGG/PKK'nın Kandil'deki baronlarıyla ABD yetkilileri görüşmeye gidiyorlar.  

ANLAŞMAYI SENATÖR LINDSEY GRAHAM DUYURMUŞTU

Senatör Lindsey Graham'ın duyurduğu anlaşmaya göre şirketin ilk etapta çıkaracağı günlük 20 bin varil petrol 2 mobil rafineride işlenecek. PKK elebaşları anlaşma hakkında, “özerk yönetimi tanımayla eşdeğer” demişti.

Yorumlar 33 Yorum Var
  • Murat 04.08.2020 14:16
    artık ABD denilen kocamış şeytanın ortadoğudan tamamıyle diskalifiye edilerek uzaklaştırılması elzem, hiçbir hukuk ve değer yargısı olmayan bu devletin dünya ya ve hak dağılımına bakışı sadece kendi arzuları ile sınırlı
  • berk 04.08.2020 12:57
    petrol abdnin olsun biz musul kerkük telaferde türkmenlerin protektorasını alalım, katledecekler yoksa türkmenleri. Barzani zaten busha türkmenleri bombalattı telaferin nüfusunun yarısını katlettirdi, her karışıklıkta türkmenlere saldırıyorlar, suriyede halep idlip hatayından güneyindeki türkmen dağları ve türkmenlerin yaşadığı diğer kasabaları belirleyip pretektorasını alalım. Uluslararası anlaşmalar buna izin veriyor.
  • Izleyici almanya 04.08.2020 11:51
    Zamani geldiginde oralar yok olur biz tam gaz tehnociye devam nekadar guclu olursak kadar caydirici oluruz allahin izniynen.
  • Bir dost 04.08.2020 10:32
    Üzerinde abd paçavrası olan aracı vuramıyoruz malum. Ama yanındaki pkk aracını vuralım. Noluyo dendiğinde, seni vurmadık olm yanındaki pkk'yı vurduk , gezme onun yanında deriz. Çuval'ın intikamını bekliyoruz hala. Unutmayacağız.
  • Yavuz Selim 04.08.2020 02:25
    abd bizimle her türlü uğraşıyor biz oraya dalmazsak uğraşmayacak mı beka diyoruz gerisi gelmiyor bunların niyeti kurt niyeti bu zevki onlara vermeyelim öyle de öleceğiz böylede gelecek nesillerimiz için adam gibi ölelim bir defa ölelim ya devlet başa ya kuzgun leşe !...
Daha fazla yorum görüntüle