Bugün öğle saatlerinde Malatya'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,2 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu depremin bölge için ne anlama geldiğini anlattı. Sözbilir, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulunurken; olası İstanbul depremi için de dikkat çeken bir tahmin yaptı.

10 YIL İÇİNDE BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENİYOR

Sözbilir muhtemel İstanbul depremi ile ilgili "Türk bilim insanlarının ve uluslararası yayınlanmış dünya bilim insanlarının yayınladığı makalelere göre önümüzdeki 10 yıl içinde büyük bir deprem bekleniyor İstanbul'da. İstanbul'da diri fay olmaması kent için büyük bir artı. İstanbul'da depreme neden olacak fay marmara denizi içerisinde.  O fay kırılırsa bizim İstanbul yerleşimi nasıl hasar görür; o konu üzerinde de gerekli çalışmalar yapılmış, deprem master planları hazırlanmış durumda. " dedi.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Jeo Müh 05.08.2020 16:09
    Yorumları okuyorumda Arkadaşlar bu adamlar zaten uyarmakla zorunlu ve ellerinden uyarmaktan başka birşey gelmez. Neden uyarılar havada kalıyor, neden uygulama olmuyor sanıyorsunuz... Jeoloji ve jeofizik mühendislerinin yapacağı işleri de çok bilmiş inşaat mühendisleri biz bunuda yaparız diyip yapmaya kalkarsa sonuçlarına malesef katlanmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca gerekli bilgi ve donanıma sahip olmadıkları için zaten ilerleme isteselerde yapamıyorlar.
  • Misafir 05.08.2020 15:42
    Senelerdir söyleniyor, bir şey yapan var mı?!
  • Sami 05.08.2020 15:07
    İstanbul çok başarılı bir belediye başkanı seçmekle zaten hazırlığını yaptıı. Artık 10 büyüklüğğnde bir depreme bile dayanır.
  • Asım 05.08.2020 10:33
    Uyarılmaktan bıktık. 20 senedir uyarılıyoruz. 80 sene daha uyarılacak mıyız?? Bunlar uyarmak için mi maaş alıyorlar??
  • C.Türk 05.08.2020 10:03
    İstanbulun başına gelen en büyük Deprem İmamoğludur oda gelmişir..Allah İstanbulun yardımcısı olsun!. :)
Daha fazla yorum görüntüle