Kalın'dan İnce, Akşener, Davutoğlu ve Babacan yorumu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında son günlerde siyaset gündeminde önemli bir yer edinen Muharrem İnce hakkında açıklama yaptı. Kalın ayrıca Akşener, Davutoğlu ve Babacan hakkındaki soruya da cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2020 23:12 GÜNCELLEME 09.08.2020 23:23 GÜNCEL
Kalın'dan İnce, Akşener, Davutoğlu ve Babacan yorumu
Kalın'dan İnce, Akşener, Davutoğlu ve Babacan yorumu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kalın, son günlerde Türkiye siyaseti gündeminde önemli bir yer edinen Muharrem İnce hakkında açıklama yaptı.

AKŞENER SORUSUNA CEVAP

 

İYİ Parti'nin dayandığı sosyolojiye bakarsanız AK Parti ve MHP ile iç içedir. Burada daha AK Parti ve MHP'nin içinde olduğu Cumhur İttifakı'na yakın durması çok normal. AK Parti'nin 18 yıllık iktidarında geleneksel birçok pozisyon yer değiştirdi. Çok ayrıymış kutupmuş, karşıymış gibi görünen şeylerin siyasi mücadele içinde o kadar olmadığı bir dönüşüm yaşandı. Son Ayasofya meselesinde. Ayasofya CHP'liler için bir mesele olmaktan çıktı. Şimdi İYİ Parti'nin ayrı bir siyasi hareket olarak ortaya çıkması onun AK Parti ve MHP ile sosyolojik türdeşliğini ortadan kaldırmıyor. Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP olarak oldukça güçlü. Son 3 seçimde de çok ciddi başarılar elde etti. Cumhurbaşkanlığı sistemi kabaca iki ittifakın yönlendirdiği siyasal alan olarak devam edecek.

Seçime yönelik bir hareket olma ihtimali sıfır. Seçimi erken yapalım gibi bir düşünce yok. Seçimle ilgili olmadığı için bu tartışma başladı şu anda. İYİ Parti'nin baştan beri bu blok içinde yer alması siyasetin tabiatına aykırı bir şey. Devlet Bey'in çağrısı 'sen gel doğal mecranda ak'. Cumhurbaşkanımız bundan sadece memnuniyet duyar.

 

 

AHMET DAVUTOĞLU VE ALİ BABACAN

Şu ana kadar güçlü bir durum ortaya koyamadılar. Siyasi söylem olarak da. Elbette iki siyasi parti bunlar. Tüm siyasi partiler gibi onlar da siyaset yapma hakkına sahip.

İNCE'NİN BAŞLATTIĞI YENİ HAREKET

Bu önemli bir siyasi iddiadır.  CHP tabanını kaybetmeden nasıl bir siyasi alan kendisine bulur, inşaa eder onu bilemem. Tabii kendisinin karar vereceği bir konu. CHP'nin içinde yeni bir sese soluğa ihtiyaç var tartışması dönem dönem ortaya çıkıyor. Yeni parti kurarsa şaşırmam. Cumhurbaşkanımız hiç 'CHP karışır iyi olur' modunda değil. Cumhurbaşkanı'nın gündeminde İnce yok. Kendisi de söyledi zaten siyasi parti kurma hakkı vardır. CHP'nin geleneksel sınırlarını aşan bir gayreti oldu. Zannediyorum bunun üzerine bir şeyler bina etmek istiyor kendisi.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • alis 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Muharrem ince Parti kurarsa Chp nin diğer partilere millet vekili verdiği gibi muharrem incenin kuracağı partiye de vermesi lazım.Ayrıca ne diyordu sayın kılıçtaroğlu,akp den bölünüp parti kuranlar için, demokrasi bunu gerektirir isteyen istediği gibi parti kurar diyordu ve destekliyordu.şimdi sayın muharrem ince parti kuruyor bakalım destekleyecekmi :))
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem İnce parti kurarsa Kılıçdaroğlu milletvekili verecekmiş? Bugün duydum,çok sevindim, Kılıçdaroğlu çok demokrat bir lider, ikinci bir Kılıçdaroğlu yok. Türkiye'de demokrasi için çok mücadele ediyor.
    Cevapla
  • dış güçler 3 yıl önce Şikayet Et
    karşı saftayken fetöcü yanına gelirse bizden :D
    Cevapla
  • Hakikato 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabanı karma pir partidir iyi parti. Ama parti yönetimi kesinlikle fetö.
    Cevapla
  • Gülbahar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun ispatı da, İYİ partinin hdp, yani İsrail taşeron terör örgütü pkk ile iş tutmasıdır.
    Cevapla
  • MARAŞLI 3 yıl önce Şikayet Et
    o zaman git suç duyurusunda bulun fetöçüler temizlensin
    Cevapla
  • misafir yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    tam fetö denemez onlarda kendi iclerinde çok karmaşa halindeler
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomide Ali Babacan bin üstüne adam bilmem
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimin ekonomik çıkarlarına göre, iyi bak bakalım. Halkbank davasında, durduk yere "Iranla altın üzerinden ticaret yaptık" diye açıklama yapan kişi hangi ülkenin çıkarlarını koruyordur? Bir düşün bakalım.
    Cevapla
  • Hakkı Savun1 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ekonomi de bilmen
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Alibabacan ekonomiden anlamiyor yüksek faiz ucuz kurla türkiyeyi ithalata yönlendirmistir 2018 e kadarda ekonominin başindaydi ne oldu
    Cevapla
  • misafir yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi dedigin şey ekip işidir politikadır tek adam üstune bir başarı olmaz kimsede sihirli değnek yok babacan da neticede 17 25 aralıkdan sonra tarafını belli etmişdir daha ne yapacak ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR