Gelecek Partisi'nden istifa eden Yılmaz: HDP ile ittifak içindeler

Gelecek Partisi Genel Merkez açılışına HDP'li vekillerin davet edilmesi üzerine istifa eden Giresun İl Başkanı Hücum Ahmet Yılmaz, sert konuştu. Yılmaz, ''Subliminal bir ittifak mesajı verildi.'' ifadelerinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2020 00:53 GÜNCELLEME 15.08.2020 01:01 GÜNCEL
Gelecek Partisi'nden istifa eden Yılmaz: HDP ile ittifak içindeler
Gelecek Partisi'nden istifa eden Yılmaz: HDP ile ittifak içindeler

Genel Başkanlığı'nı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Gelecek Partisi'nin 26 Temmuz'da Ankara'daki Genel Merkez Binası'nın açılışına, 'sırtını 40 bin şehidin katili terör örgütü PKK'ya dayayan' HDP'nin davet edilmesinin altındaki hesaplar netleşiyor. Parti'nin Giresun İl Başkanı Ahmet Yılmaz, davetliler arasında HDP'li milletvekilleri ve il genel meclis üyesinin de bulunduğunu öğrenmesi üzerine istifa ederken, Aydın İl Başkanı Ali İhsan Dilmen'den ise HDP temsilcilerinin açılış davetine icabetlerinden dolayı 'Şeref duyarız' açıklaması gelmişti.

 

 

"BEN KABULLENEMİYORUM"

 

 

Ahmet Yılmaz, Gelecek Partisi ile HDP arasındaki stratejik yakınlaşmaya dikkat çekti. Yılmaz, HDP'li vekillerin davetlerine icabet etmesinden şeref duyan Gelecek Partisi'nin, toplumun bilinç altına ittifak fikrini yerleştirmeye çalıştığını savundu.

"DAVET ÜZERE GELMİŞLER"

Hücum Ahmet Yılmaz, "Ben PKK'ya terör örgütü diyemeyen parti temsilcilerinin oraya gelişleri hakkında 'nezaketen' denilmesini bile kabullenemiyorum. Nezaketen değil doğrudan davet edilmişlerdi. Siyasi partilerden 6-7 temsilci vardı. Sanırım iyi partiden 1 milletvekili gelmişti." dedi.

"DAVUTOĞLU'NU DİNLEMEDEN ÇIKTIM"

Ahmet Yılmaz, "Adana HDP milletvekili ve il genel meclis üyesinin orada olduğunu duyunca, ayaktaydım Mesaj olarak algıladım ben onu yani ileride bunlarla ittifak yapılabilir mesajı veriliyordu. Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının bir kısmını dinlemeden çıkıp ayrıldım ve burada bitirdim." diye konuştu.

Şehit yakını olduğunu da vurgulayan Ahmet Yılmaz, yaşananları Gelecek Partisi ile HDP arasında bir seçim ittifakı olarak okuduğunu aktardı.

Parti binası açılış törenine HDP'li vekillerin davet edilmesiyle topluma bir ittifak mesajı verildiğini aktaran Yılmaz, "İttifak mesajları verildiğini düşündüğüm için istifa ettim yani bu subliminal bir mesaj. Sadece orada HDP milletvekillerinin çağırılması onlara 'İleride biz sizinle her türlü iş birliği yaparız' anlamı taşıyor bana göre." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet kardeş șaşkın ve ferasetsiz cevap bir karar vermiştir ona gelecek partisi yakışıyordu gelecekte herşeyi güzel olacak
    Cevapla
  • Hakyemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Davut oğlunu kardeşim diyip başbakan yapınca sıkıntı yoktu bazıları insanları kendinden yanından ayrılınca, tanıyor
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu sahis’a soz davitoglunun ne halt oldugunu yeni mi gordun? Eger davitoglunun ne halt oldugunu bu zamana kadar degilde yeni gorduysen zaten seninde ondan farkon tok demek? Ne halt yemeye onun safinda yer aldin? Acaba bazi ticari rantlar elde etmek icin yada hukumete mahalif oldugunu ispatlamak icin mi ? Her be olursa olsun senin de onlardan farkin yok gibime geliyor.
    Cevapla
  • BALTACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam açıkladı genliğin dhkp Li Marksist komünislerle beraber yürüdüm diyor tapiki hdp PKK pyd yoğun dhkp çağıracak helal olsun Giresunlu Ahmet Yilmaz sana birde ip kerem görse kimlerden yalandan yal yiyorlar bunlarda devlet bayrak diye birkavramları yok vatanhayinleri şer ortaklığına devam edin bu milletin sillesini yersiniz
    Cevapla
  • Herdem 3 yıl önce Şikayet Et
    davut neyse kıblesi belli değil, kim destek verirse ona dönecek. Ya meralcilere ne demeli. Sözde milliyetçi muhafazakar. İnsanlar ne kadar kolay aldatılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR