Erdoğan'a rakip olsa Gül, İnce, Yavaş ve İmamoğlu kaç oy alır?

Optimar Araştırma'nın 'bugün seçim olsa' anketinin sonuçları yayınlandı. Başkanlık seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kim rakip olsa ne kadar alır diye bakıldı. Sonuçlara göre Başkan Erdoğan rakiplerine büyük fark attı. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2020 23:24 GÜNCELLEME 20.08.2020 23:29 GÜNCEL
Erdoğan'a rakip olsa Gül, İnce, Yavaş ve İmamoğlu kaç oy alır?
Erdoğan'a rakip olsa Gül, İnce, Yavaş ve İmamoğlu kaç oy alır?

Optimar Araştırma, 10-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği araştırmada "Bugün seçim olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusuna yanıt aradı.

26 ildeki 2 bin 121 kişiyle telefonla görüşülerek yapılan kamuoyu araştırmasında dikkat çeken veriler ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Abdullah Gül, Muharrem İnce ve Selahattin Demirtaş, Başkan Erdoğan'a rakip olsa bakın ne kadar alıyor;

BAŞKAN ERDOĞAN FARKLA ZİRVEDE!

 

Araştırmada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenler yüzde 40.1, Erdoğan'a oy vermeyeceğini söyleyenler yüzde 45.1 ve kararsızlar ise yüzde 14.8 ölçüldü.

ERDOĞAN-EKREM İMAMOĞLU

Optimar, Erdoğan'ın farklı rakiplerle ikinci tura kalması durumundaki oy dağılımını da açıkladı. Buna göre Erdoğan'la karşı karşıya gelen rakipler arasında en yüksek oyu alan isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Anket, iki ismin ikinci tura kalması durumunda, Erdoğan'ın yüzde 45.1, İmamoğlu'nun ise yüzde 36.8 oy alacağını ortaya koydu. İki isim arasında kararsız kalanlar ise yüzde 18.1.

ERDOĞAN-MANSUR YAVAŞ

Araştırmada Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkması durumunda İmamoğlu'ndan sonra en yüksek oyu Mansur Yavaş alıyor. Böyle bir durumda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çıkan oy yüzde 36.7, Erdoğan’ın oyların yüzde 44.5. Yüzde 18.8’in ise kararsız oy var.

ERDOĞAN-MUHARREM İNCE

Geçen seçimde Erdoğan ile yarışan Muharrem İnce'nin yeni bir seçimde de pek şansı yok gibi. Muharrem İnce aday olduğu taktirde Erdoğan karşısında yüzde 33.5 oy alabiliyor. İki isim arasında kararsız kalanlar ise yüzde 18.1.

ERDOĞAN-ABDULLAH GÜL

Araştırma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rakip olması durumunda hayli düşük bir oy alacağını ortaya çıkardı. Abdullah Gül'e çıkan oy oranı yüzde 21.3'de kaldı. Erdoğan’ın yüzde 44.3 oy alacağı oylamadaki kararsızlar ise neredeyse yüzde 35 olarak gözüküyor.

ERDOĞAN-SELAHATTİN DEMİRTAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında olabilecek bir yarışta da, Erdoğan’ın oyların yüzde 52.7’sini Demirtaş’ın yüzde 16.9’unu alacağı ve kararsızların yüzde 30.4 olacağını belirtildi.

Güven aralığı yüzde 95, hata payı yüzde +/- 2,13 olan kamuoyu araştırması, toplam 26 ildeki 2 bin 121 kişiyle telefonla görüşülerek yapıldı.

 

 

YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • S.O.F. 3 yıl önce Şikayet Et
    Özgür DEMİRTAŞ 'ı rakip olarak hazırlayacaklar. ortak aday
    Cevapla
  • eko. life 3 yıl önce Şikayet Et
    İ. İmamoğlu kırk fırın ekmek yese reisin tırnagı olamaz
    Cevapla
  • Perihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem İmamoğlu ne yapmış ki bu kadar oy alıyor çok ilginç
    Cevapla
  • Bora 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapmadığı için alıyor ki
    Cevapla
  • RABİA 3 yıl önce Şikayet Et
    dördü bir araya gelse erdoğanı yenemezler... erdoğan kazanır 4, 1
    Cevapla
  • Abdülbaki 3 yıl önce Şikayet Et
    Biiznillah
    Cevapla
  • MEHMET TELEKOM 3 yıl önce Şikayet Et
    Bahsettiginiz kişiler sayın cumhurbaşkanımızın tırnağı bile olamaz onun gibisi gelmedi ve gelmiyecek.
    Cevapla
  • Küpe 3 yıl önce Şikayet Et
    Şeyh uçmaz... Mürid uçurur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR