Hafta sonu sokağa çıkma yasakları geri gelebilir!

Korona virüste ikinci dalga tartışmaları devam ederken, kış dönemine ilişkin alınacak önlemler de planlanıyor. Bu önlemler arasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve 'hareketliliği gruplara ayırma' gibi maddeler bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 13:01 GÜNCELLEME 01.09.2020 13:01 GÜNCEL
Hafta sonu sokağa çıkma yasakları geri gelebilir!
Hafta sonu sokağa çıkma yasakları geri gelebilir!

Koronavirüste ikinci dalga tartışmaları devam ederken, kış dönemine ilişkin alınacak önlemler de planlanıyor. Bu önlemler arasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve 'hareketliliği gruplara ayırma' gibi maddeler bulunuyor.

 

 

Yaz tatilinin bitmesiyle büyük kentlerde ‘alarm’ haline geçilirken kış önlemleri de gündemde. Ancak bu dönem hayatı durdurmak yerine hareketliliği yavaşlatacak kararlar alınacak.

BU SENE BLOK YASAKLAR YOK

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre uygulanması planlanan Koronavirüs tedbirleri şöyle:

 

 

Bundan sonra blok yasaklar uygulanmayacak. Bölgesel yasaklar ve kararlar devam edecek. Nerede sorun varsa orası izole edilecek. İşyerleri ve dükkanlar kapatılmayacak.
İllerdeki duruma göre haftasonu sokağa çıkma yasakları ilan edilebilecek.

Hareketliliği yavaşlatacak kararlar alınacak. Bu konuda 65 yaş üstü ve üniversite öğrencilerine yönelik kararlar etkili olacak. 65 yaş üstü gruplar için belli alanlara girememe yasağı devam edebilecek. Onların bineceği otobüs, gideceği parkın ayrı olması gibi yaklaşımlar sergilenebilecek.

Dışarıdaki hareketliliği gruplara ayırma planlaması yapılacak.

EN ÖNEMLİ KARAR OKULLAR

Ara kesmeler uygulanarak virüsün birinden diğerine atlamasının önlemi alınacak.

En önemli karar, okullar konusunda olacak. Toplantılarda ilköğretimin açık olması, kronik rahatsızlığı olan çocukların evde eğitim görmesi, üst sınıflarda sadece 8 ve 12. sınıfların okula gitmesine sıcak bakılıyor.

Üniversitelerin açılması ise planlar arasında değil. 8 milyon gencin tüm Türkiye genelinde harekette olmasının, yurtların, okul kantinlerinin, okulların çevresindeki kafeteryaların hareketlenmesi anlamına geleceği, bunun da kontrol edilemeyeceği konuşuluyor.

YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Dadaş 25 25 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyanın artık bu virüsü yayan ülkelerde bu önlemlerin hiçbir yoktur sadece maske var oda toplu taşıma araçlarında ve avmlerde takılıyor ben gurbetçiyim bütün Avrupa böyle inanmayan varsa araştırsın artık korku pompalamayı bırakın bizde avrupa gibi yapabiliriz .
    Cevapla
  • Eda 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi düşünenler hasta olunca anlıyor durumun ciddiyetini, o zaman korkuyorlar, kurallara uymak toplumsal ve vicdani bir sorumluluk bir baskasının ölümüne sebep olmak sizi rahatsız etmiyorsa inancınızı sorgulayın
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Nitelikli
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Nitelikli
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Engelli vatandaşların yakınlarına idari izin verilmesini talep ediyoruz
    Cevapla
  • Engelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda çalışan engelli ve dezavantajlı gruplara idari izin verilmesini talep ediyoruz ayrıca birçok insanın sirkülasyonunu kesecek önlemler alınmalı belli kesimlerin belli zamanlarda sokak kısıtlaması şehirler arası seyahat kısıtlaması özellikle kamuda çalışan personele farklı mesaiye başlama saati gibi
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden? Engelli vatandaşlar virüse daha mı kolay yakalanıyor yoksa vitüs bahanesiyle tatil mi isteniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR