DEAŞ'ın Türkiye emiri yakalandı! Bakan Soylu teröristin kimliğini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin yakaladığını duyurdu. Emniyet Teşkilatına tebrik ve teşekkürlerini ileten Soylu, sözde emirin önemli planlarla yakalandıktan sonra tutuklandığı bilgisini verdi. İçişleri Bakanı, DEAŞ'ın yakalanan sözde Türkiye emirinin Mahmut Özden olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 12:29 GÜNCELLEME 01.09.2020 15:45 GÜNCEL
DEAŞ'ın Türkiye emiri yakalandı! Bakan Soylu teröristin kimliğini açıkladı
DEAŞ'ın Türkiye emiri yakalandı! Bakan Soylu teröristin kimliğini açıkladı

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını duyurdu.

 

Soylu mesajının devamında, "Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı" dedi.

Yakalanan DEAŞ emirinin hedefinde Ayasofya da varmış

SOYLU DETAYLARI AÇIKLADI

Sel felaketinin yaşandığı Giresun'da kameralar karşısına geçerek konu ile ilgili açıklamalar yapan Soylu, "Sözde emir Mahmut Özden'i yakaladık. Sözde emirle bağlantılı DEAŞ'lılar da elimizde. En nihayetinde evinde yapılan aramalarda, bir dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye'den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye'de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler, yine bir takım grupların Türkiye'ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye'ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi. DEAŞ'a baktığınız zaman hiç yapmaması gereken eylemlerin de planlandığını görüyorsunuz. O zaman bunun arkasına bakıp kimlerin motivasyon sağladığını görmek gerekir. Arkadaşlarımız bu konuya ilişkin çalışmalar yapıp riskleri ölçüp önlem almaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde Türkiye Emiri düzenlenen operasyonla tutuklandı. DEAŞ'lı teröristin hedefinde iş insanları ve siyasilerin olduğu öğrenildi. Operasyonla ilgili CHaber7.com'a konuşan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, çarpıcı analizlerde bulundu.

"MUAZZAM BİR İŞTİR"

Abdullah Ağar, "Bu operasyon çok muazzam bir iştir.Terör örgütü DEAŞ, toplumsal kamplaşmayı hedefliyordu. Siyasetçilere dönük eylem hazırlığı çok kritik. Yakalanan DEAŞ'lıların arkasındaki güç önemli" diye konuştu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • birkıssadanbinhisse 3 yıl önce Şikayet Et
    mis gibi Ehli Sünnet vel Cemaati birakip sapık vahabbilege kapilan el kaideci ve deaşçı olur Ahiret ve dunyasıni ve ailesini perişan eder Muslumanlara zulm eder kimse Osmanli Ehli Sünnet vel Cemaatden disari cikmasin kurtuluş firkasi Ehli Sunnet vel cemaattir Tasavvufda vardır Haktır
    Cevapla
  • A.elüstü 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakalıyosunuzda noluyo milletin ödediği vergilerle 5 yıldızlı kodeslerde ekmek elden su gölden bakıyorsunuz sağlık hizmeti dahil
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Napılacak salımıverilecek.İdam yok.Leşi alınırdı da bazı gizli bilgilere de ulaşmak lazımdır.Ondan leş haline getirmemişlerdir.Devlet yönetiliyor devlet.Boru mu bu?
    Cevapla
  • Dikkat 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden kimse de maske yok? Deaşın her türlü silahı her türlü canilikle kullandığını görmedik mi? Bunlar hastalığı da her türlü şerri de yayacak tehlikede insanlar. Lütfen dikkat!
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış yahudi uşağı
    Cevapla
  • nurullah yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    bunu şimdi din adına yaptıklarını sanıyorlar görünüşü kisvesi öyle gözüküyor tasması kimin elinde ise öğrendikten sonra ateşin bol olsun deyip sıkın kafasına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR